Zonneboiler Delwijnen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Delwijnen? Door middel van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt grofweg de helft op je kosten voor warm water. Het product komt tot stand door twee aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Met behulp van onze tool vind je actuele raadgeving over een zonneboiler kopen in Delwijnen.

zonneboiler systeem installeren in 5316

 • Een zonneboiler is een ideale manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3400.
 • De subsidies lopen op tot €1250.
 • Een doorsnee huishouden in Zaltbommel verbruikt 1510 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 18%. Dit houdt in een potentiële besparing tot wel €140 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5316
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Delwijnen vergelijken

Veruit het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een vakbekwame zonneboiler installateur in Delwijnen! Aan de hand van onze website vind je eenvoudig een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Zaltbommel. Of check kvinl.nl voor actuele overzichten met betrouwbare installateurs uit de gemeente. In de volgende paragraaf vind je belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Houd ook rekening met recensies en voorwaarden (keurmerken). Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Solar Keymark, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt warmte uit zonlicht om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. het leidingsysteem gaat de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Als de zon niet schijnt wordt het water niet warm genoeg. In dit scenario biedt de naverwarmer ondersteuning (de gasketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie draagt zorg voor heet water in huis en de centrale verwarming. Dit duurzame product wordt gevormd door zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? In dat geval regelt de CV-brander de rest. Vooral aantrekkelijk voor bovengemiddelde woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor families die veel warm water gebruiken. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, overheidssubsidie, een betaalbare energienota en beperkte CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Delwijnen. De (zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als eerste is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat valt dus best wel mee. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast moet er ruimte zijn voor het buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig zijn er installaties met een voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De kosten zonneboiler Delwijnen vinden we terug ergens tussen de €2975 en €3550, met installatie. Dit product heeft een levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels het aantal zonnecollectors, de inhoud van het buffervat, de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een mooie subsidie. Hierna tref jij hierover meer info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek je voor verscheide voorbeeldsituaties de aanschafprijzen en een schatting van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan wordt de investering rendabeler. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Je komt uit op €120 op jaarbasis (gasprijzen oktober 2022). De gasprijs stijgt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatCollectorenVerwachte prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.350 – €2.625€45
100 liter2€2.825 – €3.175€100
200 liter2€3.300 – €3.850€145
300 liter3€4.575 – €5.200€155
zonneboiler-kopen-delwijnen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  We vragen om jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo is het voor ons duidelijk naar wie de info verstuurd moet worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is van belang om te weten hoeveel elektra en gas er verbruikt wordt. Met deze informatie kan de installateur bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huistypering

  Specificeer type woning. Het betreft leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat moet er exact voor installatie komen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. Jij ontvangt binnen een paar dagen een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Delwijnen (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze tegemoetkoming is recent nog aantrekkelijker geworden. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Via RVO.nl staat een database / apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle installaties die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €950 tot wel €1050. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Delwijnen

 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 300 PAWT), vermogen 2027 [KW], €1378 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT ECLIPSE 2 – 300 – 2 ECLIPSE), vermogen 1279 [KW], €870 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (Platinstar CPC24 SBS300L TW), vermogen 1611 [KW], €1095 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie biedt de gemeente Zaltbommel mogelijk nog een extra vergoeding. Bezoek www.zaltbommel.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Delwijnen aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en draagt zorg voor een (CV) warm huis (bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarbij vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Delwijnen!

 • De warmtepomp: genereert energie middels de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!