Zonneboiler Gameren

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Gameren? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Het product wordt gevormd door twee zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Middels onze vergelijker check jij bruikbare gegevens m.b.t. een zonneboiler kopen in Gameren.

zonneboiler systeem installeren in 5311

 • Een zonneboiler is een handige manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2700.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1400.
 • Een gemiddelde woning in Zaltbommel gebruikt 1510 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 14%. Dat komt overeen met aantrekkelijke kostenbesparing tot €105 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5311
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Gameren vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een professionele zonneboiler installateur in Gameren! Met behulp van de zonneboiler-vergelijker tref je snel een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Zaltbommel. Of surf naar de website Qbis.nl voor actuele overzichten met competente installateurs in de regio. In onderstaande box ontdek je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na beoordelingen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door de zonneschijn kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Via het gesloten systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat voor warm tapwater. In het najaar wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dit scenario dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een integratie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze duurzame installatie voorziet in je tapwaterbehoefte en uiteraard centrale verwarming. Deze duurzame installatie bestaat uit een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. Voornamelijk relevant voor grotere huizen met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor consumenten die veel warm water uit de kraan halen. Door o.a. lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Gameren. De (zonneboiler is goed te combineren met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze krachtige collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Uiteraard heb je ruimte nodig voor het voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. In juli 2024 zijn er systemen met het voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Gameren fluctueren tussen de €2425 en €3350, met installatie. Het systeem kan worden gebruik voor gemiddeld 20-30 jaar. De prijs wordt bepaald door het aantal zonnecollectors, de specificaties van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een mooie subsidie. Op onze website vind jij uitgebreide info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees je voor diverse mogelijkheden de kostprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik om en nabij de 50 liter p.p. Experts zeggen vaak: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat komt neer op €115 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.600€45
100 liter2€2.750 – €3.175€85
200 liter2€3.300 – €3.825€135
300 liter3€4.400 – €5.350€195
zonneboiler-kopen-gameren

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Van belang zijn naam, adres + contactgegevens. Daarmee weten we naar wie de informatie verzonden moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel gas & elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Door deze info kan de vakman een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf het huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en de isolatiewaarden. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt binnen een week een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Gameren (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling werd twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle modellen die benoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen tussen de €575 tot €1600. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Gameren

 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 500 BSV), vermogen 2309 [KW], €1570 subsidie.
 • Daikin (EKHWP500B + 2xEKSH26P (D)), vermogen 1820 [KW], €1538 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (Platinstar 2CPC24 HSSFHM300L TW + CV), vermogen 3114 [KW], €2118 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOhanteert de gemeente Zaltbommel soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.zaltbommel.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Gameren aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor een (CV) warm huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Mogelijk zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Gameren!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie uit o.a. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een afgebakende plek in huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van een fabriek. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!