Zonneboiler Poederoijen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Poederoijen? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat in de basis uit 2 delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Middels onze tool lees je veelzijdige info die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Poederoijen.

zonneboiler systeem installeren in 5307

 • Een zonneboiler is een populaire manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3200.
 • De subsidies lopen op tot €950.
 • Een gemiddelde woning in Zaltbommel verbruikt 1510 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 15%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €70 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5307
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Poederoijen vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies altijd een betrouwbare zonneboiler installateur in Poederoijen! Met behulp van de zonneboiler-vergelijker vind je verrassend eenvoudig een professionele installateur uit de buurt. En andere mogelijkheid is het Energieloket gemeente Zaltbommel. Of klik door naar de website kvinl.nl waar je een database treft met competente installateurs in je omgeving. Bijgaand check jij belangrijke zaken.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Zo’n systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Check ook op referenties en kleine lettertjes (certificaten). Bekijk eens Solar Keymark, VCA, Sterkin, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat. In de herfst en winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dat geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Deze zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit duurzame systeem regelt heet water in huis en verwarming (CV-installatie). Deze duurzame installatie bevat o.a. zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? In een dergelijke situatie regelt de CV-brander de rest. Voornamelijk toegepast door grote woningen met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor families die veel warm water uit de kraan halen. Door o.a. lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Poederoijen. Deze oplossing wordt soms ook geïntegreerd met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Allereerst moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Daarnaast is er nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. In juli 2024 zijn er structuren met een warm-water voorraad buffersysteem die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De actuele kosten zonneboiler Poederoijen komen gemiddeld uit tussen €2975 en €3500, met montage. Het systeem gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. Het tarief is gebaseerd op het type zonnecollectors, het volume van een warm-water voorraad buffersysteem, het onderhoud en de installatie prijzen. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een mooie subsidie. Verderop lees jij hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees jij voor een aantal scenario’sde aanschafprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan wordt de investering rendabeler. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). De stelregel is: een familie met 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Je komt uit op €85 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). De prijs voor gas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.525€40
100 liter2€2.875 – €3.125€80
200 liter2€3.125 – €3.825€140
300 liter3€4.500 – €5.000€175
zonneboiler-kopen-poederoijen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit adres en contactgegevens. Belangrijk, want zo is het helder naar wie verdere info toegezonden moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is handig om boven water te krijgen hoeveel gas & elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Met het energieverbruik kan de installateur een voorstel op maat bieden.

 3. Huisomschrijving

  Omschrijf uw woning. Wat belangrijk is zijn woonoppervlakte in m2 en leeftijd woning / mate van isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Benoem ook welke milieuvriendelijke oplossingen er beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op verstuur. U krijgt z.s.m. een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Poederoijen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is recentelijk verder verhoogd. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via het RVO platform kan men een apparatenlijst vinden met daarin alle modellen. Alle producten die beschreven staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €575 tot wel €1650. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Poederoijen

 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 200 BSV), vermogen 1512 [KW], €1028 subsidie.
 • Daikin (EKHWP500PB + 2xEKSH26P (D)), vermogen 1827 [KW], €1542 subsidie.
 • Nefit (Zonneboiler-cv-combipakket Trendline HRC30 CW6 II), vermogen 2704 [KW], €1839 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Zaltbommel een groene lening of kleine subsidie. Bekijk www.zaltbommel.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Poederoijen aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt meer kWh stroom. Stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Poederoijen!

 • Warmtepomp: haalt warmte door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte wordt geleverd door o.a. een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!