Zonneboiler Zuilichem

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Zuilichem? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt plusminus de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gevormd door 2 toepassingen: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Middels deze pagina lees jij accurate gegevens die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Zuilichem.

zonneboiler systeem installeren in 5305

 • Een zonneboiler is een populaire manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2800.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1000.
 • Een doorsnee gezin in Zaltbommel stookt 1510 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 13%. Dit mondt uit in een potentiële besparing tot wel €75 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5305
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Zuilichem vergelijken

Een steeds groter deel van van onze maandelijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Zuilichem! D.m.v. onze tool bekijk je eenvoudig een erkende installateur in jouw eigen woonplaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Zaltbommel. Of klik door naar de website Qbis.nl voor een database met eerlijke installateurs uit jullie streek. Verderop lees jij verschillende tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Check ook op referenties en eventuele keurmerken. Onder andere Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om warm tapwater te realiseren. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door middel van het buizensysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor heet water (buffervat). In het najaar wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame product kan gebruikt worden voor je watervoorziening en natuurlijk een warm huis (CV). Deze milieuvriendelijke installatie bevat o.a. een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In die situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Voornamelijk toegepast door grotere huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor mensen met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Zuilichem. Een zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard moet je rekening houden met het buffervat t.b.v. verwarmd water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. In september 2022 zijn er oplossingen het buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Zuilichem schommelen tussen de €2600 en €3100, met monteren & installeren. Dit duurzame systeem hoort mee te gaan voor om en nabij de 25 jaar. De prijs wordt vastgesteld door het aantal zonnecollectors, de specificaties van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, de plaatsingskosten en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een royale subsidie. Als je iets verders scrollt vind je een gedetailleerde omschrijving.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hierna vind je voor een aantal scenario’sde kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan stijgt het rendement. Een doorsnee gezin verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is plus minus €145 op jaarbasis (gasprijzen september 2022). In principe wordt gas nog duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.525€60
100 liter2€2.825 – €3.025€80
200 liter2€3.225 – €3.900€125
300 liter3€4.400 – €5.200€190
zonneboiler-kopen-zuilichem

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft adres en contactgegevens. Dan weten we naar wie de informatie verzonden mag worden. Je ontvangt een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel elektra en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Aan de hand van deze info kan de specialist een goed advies geven.

 3. Type woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan leefruimte (m2) en de isolatiewaarden. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat moet er exact voor installatie komen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er geplaatst zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op verstuur. Er volgt binnen afzienbare tijd een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Zuilichem (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling is 2 jaar geleden verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle merken die staan op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €975 tot wel €1525. Let op de volgende regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Zuilichem

 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 300 BSH), vermogen 1913 [KW], €1301 subsidie.
 • Rivusol (Radiant Aesthetic 500KWS-60T), vermogen 3588 [KW], €2440 subsidie.
 • Nefit (Zonneboiler-cv-combipakket Trendline HRC25 CW6 II), vermogen 2704 [KW], €1839 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Zaltbommel wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.zaltbommel.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Zuilichem aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Op dat moment de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Verder zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Zuilichem!

 • De warmtepomp: genereert warmte uit bijv. de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een afgebakende plek in huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!