Zonneboiler Den Dungen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Den Dungen? Via een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door 2 delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water voorraad buffersysteem. Met behulp van onze vergelijker bekijk jij samengestelde details m.b.t. een zonneboiler kopen in Den Dungen.

zonneboiler systeem installeren in 5275

 • Een zonneboiler is een handige manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4000.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1800.
 • Een alledaags huishouden in Sint-Michielsgestel gebruikt 1710 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 17%. Dit draait uit op een mogelijk besparing van wel €75 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint-Michielsgestel
Postcode5275
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Den Dungen vergelijken

Meer dan de helft van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en selecteer een erkende zonneboiler installateur in Den Dungen! Door middel van de zonneboiler-vergelijker check je snel een geschikte installateur die werkt in jullie regio. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Sint-Michielsgestel. Of bezoek de website echteinstallateur.nl voor een database met eerlijke installatiebedrijven in de buurt. In onderstaande box ontdek je enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Check ook op reviews en certificaten en keurmerken. Denk aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt zonne-energie en zit dit uiteindelijk om in warm water. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit product is er voor 2 zaken: het warme water en een warme woning. Dit duurzame product bestaat uit een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. Voornamelijk toepasbaar op grotere huizen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor consumenten met een hoog warmwaterverbruik. Wegens lage winkelprijzen, aantrekkelijke subsidie, een lagere energierekening en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Den Dungen. Zo’n systeem is goed te combineren met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor het buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Hedendaags zijn er oplossingen het voorraadvat voor heet water (buffervat) achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Den Dungen schommelen tussen de €2525 en €4100, met montage. Het systeem heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs kan men berekenen met de zonnecollector specificaties, het volume van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de installatie- plus onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. Als je iets verders scrollt tref jij uitgebreide info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees jij voor enkele gevallen de investering en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan stijgt het rendement. We gaan vaak uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat komt neer op €115 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.700€55
100 liter2€2.825 – €3.125€105
200 liter2€3.200 – €3.800€140
300 liter3€4.425 – €5.050€170
zonneboiler-kopen-den-dungen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  In de basis zijn dit naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Op die manier weten wij ook naar wie verdere info toegezonden moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is van belang om een indicatie te hebben van hoeveel gas & stroomde woning per jaar verbruikt. Op basis van deze info kan het betreffende bedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort woning

  Definieer uw woning eigenschappen. Bijvoorbeeld de inhoud en de isolatiewaarden. Vergeet ook niet wat voor dak het huis heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Beschrijf ook welke duurzame warmtebronnen in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur het formulier. U krijgt binnen een week een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Den Dungen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Dit werd twee jaar geleden verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Via de overheid (RVO) staat een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle modellen op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies variëren van €775 tot €1275. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Den Dungen

 • Clima XL BV (Quantum Pro 500 PAWT), vermogen 1959 [KW], €1332 subsidie.
 • Rivusol (Radiant S300/2-50T), vermogen 2295 [KW], €1561 subsidie.
 • Nefit (SolarLine 2-120 II HotTop), vermogen 1832 [KW], €1246 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau verschaft de gemeente Sint-Michielsgestel mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.sint-michielsgestel.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Den Dungen aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In een dergelijke situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. Deze elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Den Dungen!

 • Warmtepomp: haalt energie a.d.h.v. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!