Zonneboiler Cromvoirt

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Cromvoirt? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bespaart ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt gekenmerkt door twee zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Dankzij de zonneboiler-vergelijker check je toepasbare details die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Cromvoirt.

zonneboiler systeem installeren in 5266

 • Een zonneboiler is een ideale manier om zelf warm water te produceren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4000.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €700.
 • Een doorsnee huishouden in Vught stookt 1540 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 17%. Dit betekent een aantrekkelijke kostenbesparing tot €105 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteVught
Postcode5266
Netnummer0411 (+31411)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een zonneboiler installateur in Cromvoirt vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Cromvoirt! D.m.v. de zonneboiler-vergelijker tref je zonder problemen een geschikte installateur uit de buurt. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Vught. Of klik door naar de website echteinstallateur.nl voor een overzicht met erkende installateurs in je omgeving. In de volgende paragraaf bekijk je belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met klantervaringen en eventuele keurmerken. Bekijk eens VCA, Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Aan de hand van zon warmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Gebruikmakend van het buizensysteem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze duurzame installatie is er voor 2 zaken: het warme water en natuurlijk een warm huis (CV). Dit product bestaat uit een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? Op dat moment springt de CV-brander bij. Met name toepasbaar op grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor families met een hoog warmwaterverbruik. Wegens aantrekkelijke prijzen, hoge subsidies, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Cromvoirt. Deze setup wordt soms ook geïntegreerd met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Verder plaatsen ze ook het voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. In oktober 2022 zijn er systemen met een voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De recente kosten zonneboiler Cromvoirt variëren tussen €2650 en €4100, met installatie inclusief. Dit duurzame systeem heeft een typische levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het soort zonnecollectoren, de grootte van een warm-water buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. Op onze website tref je uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind jij voor meerdere voorbeelden de geschatte kosten en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €180 per jaar (energieprijzen oktober 2022). In principe wordt gas nog duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.150 – €2.550€40
100 liter2€2.825 – €3.200€90
200 liter2€3.100 – €3.950€110
300 liter3€4.525 – €5.350€165
zonneboiler-kopen-cromvoirt

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Relevant zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo is het duidelijk naar wie de benodigde info verstuurd zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is noodzakelijk om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit + gas er verbruikt wordt. Met het verbruik kan de deskundige inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf het huis

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan de grootte en leeftijd woning / mate van isolatie. Vergeet ook niet het soort dak (schuin of plat) en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of misschien een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en dien de aanvraag definitief in. Er volgt z.s.m. een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Cromvoirt (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze subsidie werd twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere consument die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Via de overheid (RVO) download u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle merken die beschreven staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen uiteen tussen de €500 tot €1625. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Cromvoirt

 • Clima XL BV (Quantum Pro 250 PAWT), vermogen 1238 [KW], €842 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2cpc21 1cpc16 1cpc9 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3244 [KW], €2206 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 100T/S1000L-1), vermogen 3271 [KW], €2224 subsidie.

Buiten de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Vught een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.vught.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Cromvoirt aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Mogelijk vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Cromvoirt!

 • Warmtepomp: ontneemt energie a.d.h.v. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte in samenwerking met industriële ondernemingen. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!