Zonneboiler Heesbeen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Heesbeen? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het product wordt opgebouwd door 2 onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door gebruik te maken van deze pagina vind jij toepasbare informatie die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Heesbeen.

zonneboiler systeem installeren in 5256

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2900.
 • Subsidies lopen op tot wel €1700.
 • Een doorsnee huishouden in Heusden gebruikt 1490 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 19%. Dat komt overeen met leuke kostenbesparing van wel €70 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5256
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Heesbeen vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en selecteer een erkende zonneboiler installateur in Heesbeen! Door gebruik te maken van onze vergelijker check je gemakkelijk een betrouwbare installateur uit de buurt. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Heusden. Of ga naar de website kvinl.nl voor een database met eerlijke installatiebedrijven uit jouw provincie. In onderstaande box ontdek je belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijke installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met referenties en certificering. Dit zijn o.a. Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie om water te verwarmen. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door de zonneschijn vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door middel van het buizenstelsel wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water buffervat. Als de zon niet schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval biedt de naverwarmer ondersteuning (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. De installatie zorgt voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Deze installatie bestaat uit een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten springt de CV-brander bij. Zeker interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor consumenten met een hoog warmwaterverbruik. Wegens scherpe prijzen, hoge subsidies, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Heesbeen. Deze setup kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als eerste moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Verder plaatsen ze ook het voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er oplossingen het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De kosten zonneboiler Heesbeen schommelen tussen de €2650 en €4450, met monteren & installeren. Dit product hoort mee te gaan voor maximaal 30 jaar. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat voor warm water, en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. In het volgende kopje check jij meer specificaties.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hieronder lees je voor verschillende scenario’sde geschatte kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een familie met 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat is +/- €105 per jaar (energieprijzen september 2022). De gasprijs stijgt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.500€40
100 liter2€2.900 – €3.000€90
200 liter2€3.175 – €3.875€120
300 liter3€4.500 – €5.100€175
zonneboiler-kopen-heesbeen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We vragen om voor- en achternaam + contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie de info aangeleverd mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is handig om na te gaan hoeveel gas & elektriciteit je op dit moment verbruikt. Aan de hand van deze statistieken kan de installateur een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf de woning

  Definieer uw woning eigenschappen. Denk aan aantal kamers en de mate van isolatie. Vergeet ook niet het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. Jij krijgt binnen een paar dagen een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Heesbeen (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling is twee jaar geleden uitgebreid. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met toegewezen modellen. Alle installaties die hierop staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies schommelen tussen de €425 tot €1275. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Heesbeen

 • Clima XL BV (Quantum Pro 300 BSV), vermogen 1375 [KW], €935 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2 cpc21 cpc23 hssfhm sps fhs 1000 a label), vermogen 3308 [KW], €2249 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 50T/S500L-1), vermogen 1787 [KW], €1215 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau biedt de gemeente Heusden een speciale duurzaamheidslening of regeling. Check www.heusden.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Heesbeen aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Op dat moment is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Heesbeen!

 • De warmtepomp: wint energie uit onder andere de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. productiebedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!