Zonneboiler Vlijmen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Vlijmen? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. De installatie kent twee onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl vind je uitgebreide raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Vlijmen.

zonneboiler systeem installeren in 5251

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4800.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1600.
 • Een alledaags huishouden in Heusden stookt 1490 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 20%. Dit betekent een aantrekkelijke kostenbesparing tot €130 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5251
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Vlijmen vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en natuurlijk voor heet water. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een erkende zonneboiler installateur in Vlijmen! Geholpen door de zonneboiler-vergelijker vind je probleemloos een competente installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Heusden. Of surf naar kvinl.nl voor informatie over vakbekwame installatiebedrijven in je omgeving. In onderstaande box ontdek jij een aantal tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Kijk goed na reviews en certificaten en keurmerken. Onder andere Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door het buizensysteem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat voor warm tapwater. In de winter zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. De installatie draagt zorg voor het warme water en natuurlijk een warm huis (CV). Deze duurzame installatie heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie is de CV-brander nodig. Vooral een rendabele oplossing voor grotere huizen met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van lage winkelprijzen, overheidssubsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Vlijmen. De (zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Verder heb je ruimte nodig voor het voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er constructies met het voorraadvat voor heet water (buffervat) onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Vlijmen komen gemiddeld uit tussen €2850 en €3100, met installatie inclusief. Dit systeem kan worden gebruik voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de hoeveelheid zonnecollectoren, de omvang vaneen warm-water voorraad buffersysteem, en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een royale subsidie. Verderop bekijk jij hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees je voor verscheide voorbeelden de totaalprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Gemiddeld gezien is het verbruik dagelijks 50 liter per dag (p.p). Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €105 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). De prijs voor gas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.525€55
100 liter2€2.800 – €3.050€95
200 liter2€3.175 – €3.825€125
300 liter3€4.550 – €5.300€190
zonneboiler-kopen-vlijmen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie de informatie verstuurd kan worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is essentieel om te weten hoeveel elektriciteit + gas het huis per jaar nodig heeft. Door het energieverbruik kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huistypering

  Definieer uw woning eigenschappen. Het betreft de inhoud en wat er aan isolatie is gedaan. Interessant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er geplaatst zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. U krijgt zeer binnenkort een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Vlijmen (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling werd twee jaar geleden verder verruimd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle types die beschreven staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €575 tot €1325. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Vlijmen

 • Clima XL BV (Quantum Pro 150 BSH), vermogen 733 [KW], €498 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 3cp16c 2cpc9 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3223 [KW], €2192 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 30T/S200L-1), vermogen 1467 [KW], €998 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau biedt de gemeente Heusden mogelijk nog een extra vergoeding. Surf naar www.heusden.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Vlijmen aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker aan te raden. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarbij zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Vlijmen!

 • De warmtepomp: haalt warmte via de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!