Zonneboiler Raamsdonk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Raamsdonk? Via een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Het product komt tot stand door 2 delen: natuurlijk een zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl lees jij actuele adviezen m.b.t. een zonneboiler kopen in Raamsdonk.

zonneboiler systeem installeren in 5165

 • Een zonneboiler is een handige manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4800.
 • De subsidies lopen op tot €1350.
 • Een gemiddeld gezin in Geertruidenberg gebruikt 1210 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 13%. Dat komt overeen met interessante besparing van +/- €155 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGeertruidenberg
Postcode5165
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Een zonneboiler installateur in Raamsdonk vergelijken

Veruit het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de basisverwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Raamsdonk! Door middel van onze website vind je moeiteloos een competente installateur werkzaam in jouw omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Geertruidenberg. Of klik door naar de website Qbis.nl waar je een database treft met vakbekwame installateurs uit jouw provincie. Verderop achterhaal je een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op referenties en eventuele keurmerken. Denk aan KviNL, Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de warmte van de zon en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan het wel 90 graden worden. Middels het leidingstelsel wordt de hitte overgebracht op het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de winter zal het systeem niet warm genoeg worden. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit product is er voor 2 zaken: warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. Het product houdt in: een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. Vooral een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor woningen die veel warm water gebruiken. Wegens lagere prijzen, aantrekkelijke subsidie, een lagere energierekening en minder uitstoot van CO-2 gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Raamsdonk. De (zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de eerste plaats heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), in de regel is dit dan ook geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Tevens moet er ruimte zijn voor het voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit moment zijn er oplossingen het buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Raamsdonk fluctueren tussen de €2825 en €4250, inclusief plaatsing. Dit duurzame product kan worden gebruik voor gemiddeld 20-30 jaar. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, het volume van het voorraadvat voor warm water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een mooie subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl lees jij hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema lees je voor enkele situatiesde geschatte kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe interessanter de besparing. Een doorsnee gezin verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat komt neer op €90 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Vat inhoudAantal collectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.650€45
100 liter2€2.875 – €3.100€90
200 liter2€3.200 – €4.000€125
300 liter3€4.425 – €5.250€195
zonneboiler-kopen-raamsdonk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om voor- en achternaam + contactgegevens. Dan is het duidelijk naar wie de benodigde info verzonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel gas en elektriciteit er verbruikt wordt. Op basis van het energieverbruik kan het betreffende bedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningtypering

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en de isolatiewaarden. Relevant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een systeem met CV-ketel en panelen? Schets tevens welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt snel een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Raamsdonk (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze tegemoetkoming is 2 jaar geleden uitgebreid. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl treft u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle merken die beschreven staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €875 tot wel €1725. Wel zijn er een aantal regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Raamsdonk

 • Clima XL BV (Quantum Budget 200 PAWT), vermogen 1452 [KW], €987 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2cpc23 2cpc9 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3201 [KW], €2177 subsidie.
 • ZBPro (ZP400tfp-4), vermogen 24 [KW], €1632 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente Geertruidenberg een speciale lokale tegemoetkoming. Doorzoek www.geertruidenberg.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Raamsdonk aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is het dak geschikt voor plaatsing? Dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor de aansturing van de verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Raamsdonk!

 • De warmtepomp: onttrekt energie middels de bodem of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte wordt geleverd door bijv. een fabriek. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!