Zonneboiler Geertruidenberg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Geertruidenberg? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat in de basis uit 2 toepassingen: de zonnecollector en een warm-water buffervat. Geholpen door deze website ontdek jij handige informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Geertruidenberg.

zonneboiler systeem installeren in 4931

 • Een zonneboiler is een ideale manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3600.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1700.
 • Een alledaags gezin in Geertruidenberg stookt 1210 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 12%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €150 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGeertruidenberg
Postcode4931
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Een zonneboiler installateur in Geertruidenberg vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en om water op te warmen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga voor een erkende zonneboiler installateur in Geertruidenberg! Via de zonneboiler-vergelijker bekijk je simpel en snel een betrouwbare installateur uit de omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Geertruidenberg. Of check de website Qbis.nl voor een overzicht met professionele installateurs uit de buurt. In onderstaande box lees jij belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en relevante keurmerken. Zoals bijv. KviNL, Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Gebruikmakend van de leidingen volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor warm water. Van november tot en met februari is de werking niet optimaal. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het product regelt warm tapwater en aangename temperaturen (CV). De installatie wordt gevormd door een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er (in de winter) weinig zon? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bovenal toegepast door grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor consumenten die veel warm water gebruiken. Vanwege beperkte aanschafkosten, ISDE subsidie, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Geertruidenberg. Deze setup kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Verder moet er ruimte zijn voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Momenteel zijn er installaties met een warm-water voorraad buffersysteem onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Geertruidenberg zitten gemiddeld tussen €2500 en €3600, met monteren & installeren. Dit duurzame systeem heeft een levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De totaalprijs is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. Op onze website lees je hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor meerdere scenario’sde kosten en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan stijgt het rendement. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In principe is het zo: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €60 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.550€50
100 liter2€2.900 – €3.100€105
200 liter2€3.175 – €3.875€145
300 liter3€4.425 – €5.100€150
zonneboiler-kopen-geertruidenberg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  In de basis zijn dit jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo weten we naar wie de info verstuurd zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel elektra en gas het huis per jaar nodig heeft. Door het energieverbruik kan de expert bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf de woning

  Wat voor soort huis heeft u. Van belang zijn de grootte en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens welke duurzame warmtebronnen in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt binnen een week een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Geertruidenberg (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid is twee jaar geleden verder verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, komt in aanmerking. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met een compleet overzicht. Alle artikelen die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies wisselen tussen de €750 tot €1575. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Geertruidenberg

 • Rivusol (Aquatel S250-4.0V), vermogen 1868 [KW], €1270 subsidie.
 • Ritter Paradigma (2x AQUA PLASMA 19/50 + EXPRESSO 800), vermogen 3241 [KW], €2204 subsidie.
 • DOMA FLEX Allu (1,595×6,105m opdaksysteem), vermogen 3327 [KW], €2262 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO geeft de gemeente Geertruidenberg een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.geertruidenberg.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Geertruidenberg aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Eveneens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Geertruidenberg!

 • De warmtepomp: wint warmte middels bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente