Zonneboiler Oosterhout

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Oosterhout? Dankzij het zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bespaart plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Het systeem wordt gekenmerkt door twee delen: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Dankzij de zonneboiler-vergelijker ontdek je accurate toelichtingen aangaande een zonneboiler kopen in Oosterhout.

zonneboiler systeem installeren in 4909

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2600.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1150.
 • Een doorsnee gezin in Oosterhout gebruikt 1280 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 11%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €80 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOosterhout
Postcode4909
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Oosterhout vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en zoek naar een competente zonneboiler installateur in Oosterhout! Aan de hand van deze pagina tref je eenvoudig een goede installateur werkzaam in jouw omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Oosterhout. Of klik door naar de website Qbis.nl waar je een database treft met geschikte installatiebedrijven in je omgeving. Bijgaand achterhaal jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijk systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Kijk goed na recensies en relevante keurmerken. Denk aan Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Aan de hand van zon warmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Via het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor heet water (buffervat). Wanneer de zon amper schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval is er de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame systeem regelt het warme water en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke product houdt in: een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? In zo’n geval is de CV-brander nodig. Voornamelijk relevant voor bovengemiddelde woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. dalende prijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en bewustere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Oosterhout. Deze setup rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Uiteraard is er nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De huidige kosten zonneboiler Oosterhout komen gemiddeld uit tussen €2825 en €4100, met monteren & installeren. Deze installatie heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, de grootte van een warm-water buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een mooie subsidie. Hierna bekijk jij meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek je voor velerlei omstandigheden de kostprijzen en mogelijke besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan stijgt het rendement. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). We hanteren standaard: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €125 per jaar (gasprijzen mei 2024). Gas wordt duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte investering Besparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.625€65
100 liter2€2.825 – €3.075€105
200 liter2€3.100 – €4.000€120
300 liter3€4.525 – €5.200€195
zonneboiler-kopen-oosterhout

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  We vragen om jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Hierdoor komen wij erachter naar wie de info aangeleverd zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel gas & elektra er op het adres wordt gebruikt. Geholpen door deze statistieken kan de vakman een voorstel op maat bieden.

 3. Woningomschrijving

  Beschrijf uw huis. Van belang zijn de inhoud en leeftijd woning / mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook wat voor dak het huis heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er geplaatst zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op de versturen-knop. Jij krijgt binnen een week een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Oosterhout (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is recent verder verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan een verzoek indienen. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle types die beschreven staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €650 tot wel €1275. Let op de volgende regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Oosterhout

 • S-Power (HP50-500 AD), vermogen 3396 [KW], €2309 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK20-3 + S500), vermogen 242 [KW], €1646 subsidie.
 • Eco2All (DTH-CPC 10 – 300L ESRS boiler), vermogen 1947 [KW], €1324 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling faciliteert de gemeente Oosterhout een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.oosterhout.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Oosterhout aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je stroomverbruik stijgt. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarbij vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Oosterhout!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte uit onder andere de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een afgebakende plek in huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente