Zonneboiler Dorst

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Dorst? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. De installatie komt tot stand door 2 toepassingen: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Door middel van onze tool lees je toepasbare info m.b.t. een zonneboiler kopen in Dorst.

zonneboiler systeem installeren in 4854

 • Een zonneboiler is perfect om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3900.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €700.
 • Een standaard woning in Oosterhout verbruikt 1280 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 20%. Dit draait uit op een flinke geldbesparing van wel €145 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOosterhout
Postcode4854
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Dorst vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een goede zonneboiler installateur in Dorst! Dankzij deze pagina vind je snel een goede installateur uit de buurt. Informeer ook eens bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Oosterhout. Of bezoek de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met betrouwbare installateurs uit de buurt. Verderop lees je enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na verhalen van andere klanten en voorwaarden (keurmerken). Zoals bijv. Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van de leidingen wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Van november tot en met februari haalt het water niet de gewenste temperatuur. Geen nood, dan springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. De dergelijke zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie kan benut worden voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Dit systeem heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? In die situatie springt de CV-brander bij. Zeker interessant voor grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor consumenten met een hoog warmwaterverbruik. Wegens lage aanschafprijzen, hoge subsidies, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Dorst. Een zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Verder moet je rekening houden met het voorraadvat voor heet water (buffervat). De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag zijn er oplossingen het voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Dorst schommelen tussen de €2600 en €3700, met installatie inclusief. Het product hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van een warm-water voorraad buffersysteem, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een mooie subsidie. Hierna tref jij hierover meer info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht ontdek je voor velerlei gevallen de kosten en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik dagelijks 50 liter per dag (p.p). Vuistregel: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €160 per jaar (gasprijzen juli 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.625€70
100 liter2€2.775 – €3.125€85
200 liter2€3.100 – €3.975€140
300 liter3€4.525 – €5.000€200
zonneboiler-kopen-dorst

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Van belang zijn adres en contactgegevens. Hierdoor weten wij ook naar wie de benodigde info verzonden kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is handig om een indicatie te hebben van hoeveel gas + elektriciteit het huis per jaar nodig heeft. Door deze gegevens kan de installateur inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningomschrijving

  Eigenschappen van de woning ingeven. Van belang zijn woonoppervlakte in m2 en leeftijd woning / mate van isolatie. Vergeet ook niet wat voor soort dak de woning heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat heb je precies nodig?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combi met ketel en zonne-energie? Schets tevens welke andere systemen in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. U ontvangt binnen afzienbare tijd een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Dorst (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid is recentelijk uitgebreid. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle types op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €950 tot wel €1500. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Dorst

 • Vaillant (VPS 1000 VPM 20 2 x VFK 155 H), vermogen 2035 [KW], €1384 subsidie.
 • AJM Zonne-energie (AJM 30-300), vermogen 1621 [KW], €1102 subsidie.
 • Energetyka Solarna ENSOL sp. z o.o. (Solar set 300L 2xES2V/2,65S), vermogen 1761 [KW], €1197 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOhanteert de gemeente Oosterhout een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.oosterhout.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Dorst aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor een aangenaam warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Dorst!

 • Warmtepomp: haalt energie via de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!