Zonneboiler Wagenberg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Wagenberg? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat in de basis uit twee onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Aan de hand van onze tool ontdek jij veelzijdige informatie m.b.t. een zonneboiler kopen in Wagenberg.

zonneboiler systeem installeren in 4845

 • Een zonneboiler is perfect om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3400.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1000.
 • Een alledaags gezin in Drimmelen verbruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 13%. Dit draait uit op een leuke kostenbesparing van wel €130 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDrimmelen
Postcode4845
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Wagenberg vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Wagenberg! Via de zonneboiler-vergelijker achterhaal je eenvoudig een betrouwbare installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket in de gemeente Drimmelen. Of bezoek echteinstallateur.nl waar je een database treft met erkende installateurs in je omgeving. Verderop tref jij belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Wees scherp op beoordelingen en eventuele keurmerken. Denk aan Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zonnewarmte om water te verwarmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door het leidingstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water buffervat. In koude maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dit scenario hebben we dan een naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame systeem voorziet in warm tapwater en aangename temperaturen (CV). Deze installatie behelst zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan vult de CV-brander het gat op. Zeker een rendabele oplossing voor bovengemiddelde woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor families die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Als gevolg van interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Wagenberg. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Vanzelfsprekend heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat bedekt dus niet een heel dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Tevens moet je rekening houden met het buffervat t.b.v. verwarmd water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Hedendaags kan men ook kiezen voor een warm-water voorraad buffersysteem verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Wagenberg zitten gemiddeld tussen €2525 en €3550, met montage. Dit milieuvriendelijke systeem kan worden gebruik voor een periode van gemiddeld 20-30 jaar. De investering wordt bepaald door het soort zonnecollectoren, de capaciteit van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en installatie + onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een stukje subsidie. Op deze pagina lees jij een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna vind je voor verschillende omstandigheden de kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe interessanter de besparing. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €100 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Vat inhoudCollectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.600€65
100 liter2€2.825 – €3.175€85
200 liter2€3.225 – €3.800€135
300 liter3€4.600 – €5.300€180
zonneboiler-kopen-wagenberg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Van belang zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Zodanig weten we naar wie verdere info verstuurd moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is belangrijk om te weten hoeveel elektra en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Via deze data kan het installatiebedrijf een goed advies geven.

 3. Type huis

  Omschrijf uw woning. Wat belangrijk is zijn de grootte en de isolatiewaarden. Interessant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat heb je precies nodig?

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Omschrijf daarnaast welke andere systemen geplaatst zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op verstuur. Jij ontvangt binnen een paar dagen een complete offerte van een zonneboiler monteur in Wagenberg (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden extra gestimuleerd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Op de website van RVO kan men een apparatenlijst vinden met beschikbare modellen. Alle merken die hierop staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies wisselen tussen de €500 tot €1750. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Wagenberg

 • Vaillant (VPS 500 VPM 20 2 x VFK 155 V), vermogen 1985 [KW], €1350 subsidie.
 • Ritter Paradigma (AQ EX_2_19_49_800), vermogen 3497 [KW], €2378 subsidie.
 • Energetyka Solarna ENSOL sp. z o.o. (Solar set 200L 2xES2V/2,0S AL), vermogen 1351 [KW], €919 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Drimmelen mogelijk nog een extra vergoeding. Ga naar www.drimmelen.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Wagenberg aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Op dat moment de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt meer kWh stroom. Elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarnaast vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Wagenberg!

 • Warmtepomp: wint warmte uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte wordt geleverd door plaatselijke bedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!