Zonneboiler Heijningen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Heijningen? Door middel van een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart pakweg de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit twee zaken: de zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Via onze vergelijker check jij accurate informatie die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Heijningen.

zonneboiler systeem installeren in 4794

 • Een zonneboiler is een ideale manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4700.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1000.
 • Een standaard woning in Moerdijk gebruikt 1410 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 10%. Concreet: een potentiële besparing tot wel €80 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4794
Netnummer0168 (+31168)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Heijningen vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Heijningen! Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl vind je simpel en snel een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket in de gemeente Moerdijk. Of probeer de website kvinl.nl voor een overzicht met competente installatiebedrijven uit de buurt. In onderstaande box tref je belangrijke zaken.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op beoordelingen en relevante keurmerken. Bijvoorbeeld Sterkin, VCA, Solar Keymark, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zonnewarmte om water te verwarmen. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Via warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. de leidingen pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In de koudere maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het product kan gebruikt worden voor het warme water en de centrale verwarming. Deze installatie houdt in: zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. In de basis eenvoudig toe te passen voor grote woningen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van interessante aanschafprijzen, ISDE subsidie, een interessante besparing en minder uitstoot van CO-2 dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Heijningen. Dit systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn 2 – 5 m2 groot, dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder moet er ruimte zijn voor het buffervat voor warm tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Momenteel zijn er constructies met een warm-water buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Heijningen liggen tussen de €2550 en €3700, met montage. De installatie gaat normaal gesproken mee voor doorgaans 23 tot 27 jaar. Het totale kostenplaatje wordt gebudgetteerd middels het type zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat voor warm water, de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. In het volgende kopje ontdek je uitgebreide info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref je voor verschillende omstandigheden de aanschafprijzen en een raming van de potentiële besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €95 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). De prijs voor gas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.650€40
100 liter2€2.750 – €3.000€75
200 liter2€3.250 – €3.825€140
300 liter3€4.400 – €5.050€155
zonneboiler-kopen-heijningen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Belangrijk zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zo weten wij ook naar wie de betreffende informatie aangeleverd mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om duidelijk te hebben hoeveel elektra en gas er op het adres wordt gebruikt. Geholpen door deze data kan de deskundige inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huistypering

  Definieer uw woning eigenschappen. Wat belangrijk is zijn aantal kamers en staat van isolatie. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een systeem met CV-ketel en panelen? Omschrijf daarnaast welke CO-2 besparende producten er beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt binnen afzienbare tijd een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Heijningen (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid werd jaren geleden verder verruimd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarin alle modellen. Alle merken die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €975 tot €1450. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Heijningen

 • Vaillant (VPS 2000 VPM 20 4 x VFK 155 H), vermogen 3535 [KW], €2404 subsidie.
 • Ritter Paradigma (AQ C15_39_300), vermogen 1624 [KW], €1104 subsidie.
 • Dutch Solar Systems (ZB300TX 9,48), vermogen 3403 [KW], €2314 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Moerdijk een speciale duurzaamheidslening of regeling. Doorzoek www.moerdijk.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Heijningen aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en draagt zorg voor de verwarming van je huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Heijningen!

 • Warmtepomp: onttrekt energie uit onder andere de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. een fabriek. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!