Zonneboiler Moerdijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Moerdijk? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat in de basis uit twee toepassingen: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Door middel van deze pagina ontdek jij uitgebreide raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Moerdijk.

zonneboiler systeem installeren in 4781

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4400.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1850.
 • Een standaard woning in Moerdijk gebruikt 1410 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 17%. Concreet: een mogelijk besparing van wel €160 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4781
Netnummer0168 (+31168)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Moerdijk vergelijken

Veruit het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de basisverwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en selecteer een vakbekwame zonneboiler installateur in Moerdijk! Door gebruik te maken van deze website achterhaal je simpel en snel een erkende installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Moerdijk. Of ga naar de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met goede installatiebedrijven in de regio. In de volgende paragraaf bekijk jij belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In de koudere maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een koppeling van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit systeem is geschikt voor je tapwaterbehoefte en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er niet genoeg zonne-energie? In dat geval vult de CV-brander het gat op. In de basis interessant voor grote woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor consumenten die veel warm water gebruiken. Door lagere prijzen, ISDE subsidie, een interessante besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Moerdijk. De (zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de eerste plaats moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), in de regel is dit dan ook geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. In aanvulling daarop plaatsen ze ook een warm-water voorraad buffersysteem. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Hedendaags zijn er constructies met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De geschatte kosten zonneboiler Moerdijk fluctueren tussen de €2950 en €3950, met installatie inclusief. Deze duurzame installatie hoort mee te gaan voor maximaal 30 jaar. De totaalprijs is gebaseerd op de hoeveelheid zonnecollectoren, de specificaties van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl bekijk jij een nadere toelichting.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk jij voor een paar situatiesde totaalprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. Een doorsnee gezin verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Vuistregel: een gezin van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Je komt uit op €90 per jaar (gasprijzen juli 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte prijs Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.600€45
100 liter2€2.750 – €3.125€105
200 liter2€3.200 – €3.850€110
300 liter3€4.575 – €5.000€155
zonneboiler-kopen-moerdijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Denk aan jouw adres, naam en contactgegevens. Op die manier weten we naar wie de productinfo verstuurd kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is van belang om inzicht te hebben in hoeveel stroom & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Aan de hand van het energieverbruik kan de specialist een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningomschrijving

  Beschrijf de woning. Van belang zijn woonoppervlakte in m2 en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook wat voor soort dak de woning heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er aanwezig zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op verstuur. Je krijgt z.s.m. een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Moerdijk (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden verder verhoogd. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle apparaten die worden genoemd doen mee met de regeling. De subsidies liggen tussen de €650 tot wel €1325. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Moerdijk

 • S-Power (FK 3-400 AD), vermogen 2947 [KW], €2004 subsidie.
 • Wolf (BSP W SL 1000 met 5xF3-1), vermogen 3303 [KW], €2246 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-100T/TWL-KER-1000L-B), vermogen 3887 [KW], €2643 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau verstrekt de gemeente Moerdijk wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.moerdijk.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Moerdijk aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Moerdijk!

 • Warmtepomp: wint warmte uit bijv. de directe omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente