Zonneboiler Steenbergen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Steenbergen? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Het systeem kent 2 zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door middel van onze tool check jij handige aanbevelingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Steenbergen.

zonneboiler systeem installeren in 4651

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om zelf warm water te produceren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2600.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1850.
 • Een standaard woning in Steenbergen stookt 1440 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 18%. Dit houdt in een forse besparing van wel €60 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSteenbergen
Postcode4651
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Steenbergen vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) heeft te maken met gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies voor een erkende zonneboiler installateur in Steenbergen! Geholpen door deze pagina bekijk je gemakkelijk een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Steenbergen. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl voor een overzicht met eerlijke installateurs uit jullie streek. In de volgende paragraaf vind jij nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijke installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Controleer ook op reviews en kleine lettertjes (certificaten). Zoals bijv. Zonnekeur, VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water op te warmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Aan de hand van het leidingstelsel wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat. In koude maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan hebben we dan een naverwarmer (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product kan benut worden voor warm tapwater en de centrale verwarming. Dit product bestaat uit zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? In een dergelijke situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Zeker relevant voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor families die veel warm water gebruiken. Omwille van scherpe prijzen, RVO subsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Steenbergen. Zo’n systeem is goed te combineren met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als eerste moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Tevens is er nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit moment kan men ook kiezen voor het buffervat t.b.v. verwarmd water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De recente kosten zonneboiler Steenbergen fluctueren tussen de €2450 en €3050, inclusief plaatsing. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. Het totale kostenplaatje komt tot stand door het type zonnecollectors, de specificaties van een warm-water buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een stukje subsidie. Verderop vind jij hierover meer info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk jij voor diverse gevallen de geschatte kosten en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik ongeveer 50 liter per persoon. De stelregel is: een familie met 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit komt neer op €155 op jaarbasis (gasprijs september 2023). De prijs voor gas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.525€55
100 liter2€2.900 – €3.050€80
200 liter2€3.150 – €3.925€120
300 liter3€4.475 – €5.000€165
zonneboiler-kopen-steenbergen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  We vragen om jouw adres, naam en contactgegevens. Hierdoor is het duidelijk naar wie de info verzonden mag worden. Je ontvangt een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is handig om duidelijk te hebben hoeveel stroom + gas de woning per jaar verbruikt. Door deze statistieken kan de specialist bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Bijvoorbeeld leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Wat we ook graag willen weten is wat voor soort dak de woning heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens welke milieuvriendelijke oplossingen er beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op de versturen-knop. Je krijgt z.s.m. een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Steenbergen (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is in 2017 verbreed. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Via het RVO platform download u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle installaties die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €475 tot wel €1750. Let op de volgende regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Steenbergen

 • ZBPro (ZP400tfp-4), vermogen 24 [KW], €1632 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK30-3 + KER800), vermogen 2995 [KW], €2037 subsidie.
 • Techneco (Loria-solar 500L/3,2 m2), vermogen 1440 [KW], €979 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOfaciliteert de gemeente Steenbergen een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.steenbergen.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Steenbergen aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is het dak geschikt voor plaatsing? Op dat moment zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Steenbergen!

 • De warmtepomp: haalt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een afgebakende plek in huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. een fabriek. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente