Zonneboiler Dinteloord

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Dinteloord? Middels een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart circa de helft van het gasverbruik voor warm water. De installatie wordt gevormd door twee toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Middels onze tool ontdek jij veelzijdige aanbevelingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Dinteloord.

zonneboiler systeem installeren in 4671

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4700.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1550.
 • Een alledaags huishouden in Steenbergen stookt 1440 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 16%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €140 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSteenbergen
Postcode4671
Netnummer0167 (+31167)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Dinteloord vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Dinteloord! Geholpen door onze website check je gemakkelijk een vakbekwame installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Steenbergen. Of surf naar kvinl.nl voor een database met professionele installateurs uit de gemeente. Verderop tref je belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na klantervaringen en eventuele keurmerken. Bekijk eens Sterkin, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Via warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. D.m.v. het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In het najaar wordt het water niet warm genoeg. Dan hebben we dan een naverwarmer (gasgestookte ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. De installatie kan benut worden voor warm tapwater (douche, keuken) en de verwarming van de woning. Het systeem bestaat uit geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In zo’n geval springt de CV-brander bij. Bijzonder toepasbaar op huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen met een hoog warmwater-gebruik. Door interessante aanschafprijzen, ISDE subsidie, een lagere energierekening en gereduceerde CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Dinteloord. Een zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Tevens moet er ruimte zijn voor een voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Hedendaags zijn er voorbeelden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De huidige kosten zonneboiler Dinteloord fluctueren tussen de €2550 en €3800, met installatie. De installatie heeft een typische levensduur van ongeveer 25 jaar. De prijs wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de eigenschappen van het voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op onze website vind je hoe dit precies zit.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In onderstaande lijst check jij voor een paar voorbeelden de kosten en gemiddelde besparing per jaar. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een familie met 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €160 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Vat inhoudAantal collectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.700€45
100 liter2€2.775 – €3.200€105
200 liter2€3.200 – €3.925€135
300 liter3€4.425 – €5.250€200
zonneboiler-kopen-dinteloord

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Van belang zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Zodanig komen wij erachter naar wie de specificaties verzonden zal worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is belangrijk om onderzoek te doen naar hoeveel elektra & gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Geholpen door deze statistieken kan het installatiebedrijf een goed advies geven.

 3. Huistypering

  Verstel details over uw huis. Denk aan leefruimte (m2) en welke isolatie er is aangebracht. Relevant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en klik op versturen. Je krijgt binnen een week een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Dinteloord (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Dit werd in 2017 verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle producten die hierop staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €925 tot wel €1550. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Dinteloord

 • SolarTech International B.V. (MEP-S4 GBS115), vermogen 265 [KW], €180 subsidie.
 • Solarico/Euroterm (1x(UniQube SQ-BPS 440l) + 4x(UniPlate 2,5 SB)), vermogen 3166 [KW], €2153 subsidie.
 • Vaillant (auroSTEP plus 2x VFK155 V + VMs8 + VIHS1 150/4B), vermogen 1913 [KW], €1301 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO hanteert de gemeente Steenbergen een speciale lokale tegemoetkoming. Bezoek www.steenbergen.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Dinteloord aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is je dak groot genoeg? Op dat moment zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Verder vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Dinteloord!

 • De warmtepomp: genereert energie uit onder andere de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!