Zonneboiler Halsteren

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Halsteren? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie komt tot stand door 2 zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Door gebruik te maken van onze vergelijker bekijk jij omvangrijke informatie aangaande een zonneboiler kopen in Halsteren.

zonneboiler systeem installeren in 4661

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4200.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1150.
 • Een gemiddeld gezin in Bergen op Zoom gebruikt 1220 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 10%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €115 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergen op Zoom
Postcode4661
Netnummer0164 (+31164)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een zonneboiler installateur in Halsteren vergelijken

Het leeuwendeel van onze energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een erkende zonneboiler installateur in Halsteren! Via onze website tref je simpel en snel een geschikte installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Bergen op Zoom. Of surf naar Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met geschikte installateurs uit de gemeente. Bijgaand check je diverse aanbevelingen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Vraag ook om beoordelingen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Dit zijn o.a. Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door warme lucht (zon) kan het wel 90 graden worden. Middels het gesloten systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat. In het najaar zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan biedt de naverwarmer ondersteuning (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze installatie kan benut worden voor warm tapwater en de verwarming van de woning. De installatie bestaat uit zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Een periode met weinig zonlicht? In zo’n geval is de CV-brander nodig. Voornamelijk toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor families met een grote vraag naar warm water. Dankzij dalende prijzen, overheidssubsidie, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Halsteren. Deze installatie is goed te combineren met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de basis moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Uiteraard hebben we nog een warm-water voorraad buffersysteem. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Momenteel zijn er systemen met het buffervat t.b.v. verwarmd water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De kosten zonneboiler Halsteren liggen tussen de €2525 en €3400, met montage. Dit systeem gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. de hoeveelheid zonnecollectoren, de specificaties van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op onze website vind je een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor een paar voorbeeldsituaties de geschatte kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, dan stijgt het rendement. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat is +/- €105 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). De prijs voor gas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatCollectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.600€40
100 liter2€2.925 – €3.150€100
200 liter2€3.100 – €3.825€115
300 liter3€4.500 – €5.050€190
zonneboiler-kopen-halsteren

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de productinfo verzonden kan worden. Je ontvangt een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is essentieel om onderzoek te doen naar hoeveel elektra en gas er op het adres wordt gebruikt. Middels deze info kan het betreffende bedrijf een beter voorstel doen.

 3. Type woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Bijvoorbeeld aantal kamers en de staat van de isolatie. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Waar ben je precies naar op zoek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Beschrijf ook welke duurzame warmtebronnen in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. U ontvangt binnen afzienbare tijd een complete offerte van een zonneboiler monteur in Halsteren (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Dit is recent nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met beschikbare modellen. Alle apparaten die staan op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen uiteen tussen de €400 tot €1025. Let op de volgende regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Halsteren

 • LinkedSun (KISS Solar 3xHP30 + 750L), vermogen 3121 [KW], €2122 subsidie.
 • Solarico/Euroterm (1x(UniQube SQ-BPS 310l) + 3x(UniPlate 2,5 SB)), vermogen 2868 [KW], €1950 subsidie.
 • Vaillant (auroSTEP plus 2x VFK155 H + VMs8 + VIHS1 150/4B), vermogen 1894 [KW], €1288 subsidie.

In aanvulling op de interessante ISDE-regeling levert de gemeente Bergen op Zoom soms een extra tegemoetkoming. Zie www.bergenopzoom.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Halsteren aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In deze situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor de aansturing van de verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarbij zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Halsteren!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie uit bijv. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een afgebakende plek in huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!