Zonneboiler Bergen op Zoom

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Bergen op Zoom? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame product komt tot stand door 2 onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl tref je praktische gegevens die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Bergen op Zoom.

zonneboiler systeem installeren in 4601

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4100.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1450.
 • Een gemiddelde woning in Bergen op Zoom gebruikt 1220 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 13%. Dat komt overeen met aantrekkelijke kostenbesparing tot €110 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergen op Zoom
Postcode4601
Netnummer0164 (+31164)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een zonneboiler installateur in Bergen op Zoom vergelijken

Het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies altijd een goede zonneboiler installateur in Bergen op Zoom! Door middel van onze tool achterhaal je eenvoudig een goede installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Bergen op Zoom. Of probeer kvinl.nl voor een schema met ervaren installatiebedrijven uit jouw provincie. Hieronder vind je verschillende tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door de zonneschijn vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door het buizensysteem volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water buffervat. In de winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (de traditionele ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. De installatie draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. Dit duurzame product heeft de volgende onderdelen: een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er maar weinig zonlicht? Op deze momenten is de CV-brander nodig. Voornamelijk toepasbaar op grote woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor gezinnen die relatief veel warm water gebruiken. Dankzij aantrekkelijke prijzen, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Bergen op Zoom. Een zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als eerste moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Verder hebben we nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Momenteel zijn er voorbeelden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Bergen op Zoom fluctueren tussen de €2600 en €3900, waarbij installatie is inbegrepen. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een typische levensduur van maximaal 30 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met het aantal zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een duurzaamheidssubsidie. In het volgende kopje vind jij een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hierna bekijk jij voor meerdere omstandigheden de geschatte prijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit komt neer op €135 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.700€45
100 liter2€2.875 – €3.050€105
200 liter2€3.200 – €3.850€115
300 liter3€4.575 – €5.100€185
zonneboiler-kopen-bergen-op-zoom

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie de betreffende informatie verstuurd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is makkelijk om duidelijk te hebben hoeveel elektra en gas je op dit moment verbruikt. Met behulp van deze data kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan aantal kamers en of de woning goed geïsoleerd is. Belangrijk daarbij is ook wat voor dak het huis heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef uw wensen door

  Wat moet er exact voor installatie komen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en dien de aanvraag definitief in. U ontvangt binnen een week een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Bergen op Zoom (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming is 2 jaar geleden uitgebreid. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met toegewezen modellen. Alle types die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €675 tot €1000. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Bergen op Zoom

 • Energetyka Solarna ENSOL sp. z o.o. (Solar set 300L 3xEM1V/2,0S), vermogen 2263 [KW], €1539 subsidie.
 • Solvis (3x Solvis Luna & Solvis Max 757), vermogen 308 [KW], €2094 subsidie.
 • Solmax (512-3f-slm), vermogen 3007 [KW], €2045 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente Bergen op Zoom mogelijk nog een extra vergoeding. Doorzoek www.bergenopzoom.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Bergen op Zoom aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarnaast zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Bergen op Zoom!

 • Een warmtepomp: wint energie middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte in samenwerking met bijv. een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente