Zonneboiler Goes

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Goes? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart circa 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product kent twee zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. D.m.v. deze website lees jij waardevolle details over een zonneboiler kopen in Goes.

zonneboiler systeem installeren in 4460

 • Een zonneboiler is perfect om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2900.
 • Er geldt een subsidie tot wel €800.
 • Een alledaags gezin in Goes stookt 1190 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 12%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €160 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteGoes
Postcode4460
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Een zonneboiler installateur in Goes vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga voor een goede zonneboiler installateur in Goes! Geholpen door onze tool vind je simpel en snel een professionele installateur die werkt in jullie regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Goes. Of bezoek de website kvinl.nl voor lijstjes met eerlijke installatiebedrijven uit jullie streek. Bijgaand achterhaal jij diverse aanbevelingen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na referenties en eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. D.m.v. het leidingsysteem wordt de hitte overgebracht op het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Wanneer de zon amper schijnt wordt het water niet warm genoeg. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product voorziet in het warme water en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke product bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie is de CV-brander nodig. Zeker relevant voor grotere huishoudens met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor mensen met een grote vraag naar warm water. Omwille van scherpe prijzen, overheidssubsidie, een interessante besparing en beperkte CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Goes. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Allereerst moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De verwachte kosten zonneboiler Goes schommelen tussen de €2450 en €3250, met montage. Het systeem heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De investering wordt vastgesteld door het soort zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind jij hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende overzicht tref jij voor verschillende omstandigheden de geschatte prijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €100 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte investering Besparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.700€60
100 liter2€2.750 – €3.050€80
200 liter2€3.175 – €3.850€115
300 liter3€4.450 – €5.200€165
zonneboiler-kopen-goes

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dit zijn naam, adres + contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie verdere info toegezonden kan worden. Wat volgt is een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is van belang om te weten hoeveel stroom en gas er verbruikt wordt. Aan de hand van het verbruik kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf de woning

  Specificeer type woning. Denk aan de grootte en leeftijd woning / mate van isolatie. Vergeet ook niet het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Omschrijf daarnaast welke CO-2 besparende producten er in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. Jij ontvangt snel een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Goes (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze subsidie is 2 jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op de site van RVO staat een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle modellen die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €650 tot wel €1500. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Goes

 • Sonnenkraft (Compact E 300L 2x SkR 500), vermogen 1590 [KW], €1081 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 150 BSH), vermogen 838 [KW], €570 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 800L 2Wtw 4xVacuumbuis 9,36m²), vermogen 2642 [KW], €1797 subsidie.

In aanvulling op de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente Goes mogelijk nog een extra vergoeding. Zie www.goes.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Goes aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In dat geval zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet in de verwarming van de woning (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Verder zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Goes!

 • De warmtepomp: haalt warmte door gebruik te maken van bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door o.a. lokale industrie. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente