Zonneboiler s-Heer Arendskerke

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in s-Heer Arendskerke? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Het product komt tot stand door twee aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water buffervat. Aan de hand van onze vergelijker bekijk je uitgebreide gegevens die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in s-Heer Arendskerke.

zonneboiler systeem installeren in 4458

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4700.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1850.
 • Een gemiddeld gezin in Goes gebruikt 1190 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 16%. Oftewel, een leuke kostenbesparing van wel €115 op jaarbasis.

ProvincieZeeland
GemeenteGoes
Postcode4458
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Een zonneboiler installateur in s-Heer Arendskerke vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in s-Heer Arendskerke! Dankzij deze pagina ontdek je probleemloos een erkende installateur in jouw eigen woonplaats. Informeer ook eens bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Goes. Of surf naar de website Qbis.nl voor een schema met vakbekwame installatiebedrijven uit jullie streek. Hierna vind jij diverse aanbevelingen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een goede zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op beoordelingen en certificering. Onder andere VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Aan de hand van zon warmte kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van de leidingen wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water buffervat. In de herfst en winter wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en de verwarming van de woning. De installatie bevat o.a. zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten zorgt de CV-brander voor de rest. Met name toepasbaar op grote gezinnen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen die veel warm water uit de kraan halen. Wegens scherpe prijzen, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in s-Heer Arendskerke. Dit systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als eerste moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Tevens moet je rekening houden met het buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor heet water (buffervat) die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler s-Heer Arendskerke liggen tussen de €2575 en €3900, met monteren & installeren. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor een periode van gemiddeld 20-30 jaar. Het totale kostenplaatje komt tot stand door het soort zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat voor heet water (buffervat), de plaatsingskosten en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een mooie subsidie. Verderop vind je meer specificaties.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht check jij voor een paar voorbeeldsituaties de geschatte prijs en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe meer je netto gaat besparen. Gemiddeld gezien is het verbruik om en nabij de 50 liter p.p. Vuistregel: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €145 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.650€45
100 liter2€2.850 – €3.200€75
200 liter2€3.275 – €3.925€120
300 liter3€4.400 – €5.250€185
zonneboiler-kopen-s-heer-arendskerke

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit naam, adres + contactgegevens. Hierdoor komen wij erachter naar wie verdere info verzonden zal worden. Wat volgt is een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Geholpen door deze data kan het betreffende bedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type huis

  Specificeer type woning. Denk aan aantal kamers en of de woning goed geïsoleerd is. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke andere systemen aanwezig zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. Je ontvangt binnen een week een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in s-Heer Arendskerke (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Dit is twee jaar geleden verder verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Op de website van RVO treft u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle systemen op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €675 tot €1050. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in s-Heer Arendskerke

 • Weishaupt/Monarch (4 x F2 collector met WES-A-C-660L), vermogen 3336 [KW], €2268 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 200 BST), vermogen 1311 [KW], €891 subsidie.
 • ATAG (EcoNormII (standaard zonneboiler) 200-4,8m²), vermogen 1831 [KW], €1245 subsidie.

Buiten de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Goes een groene lening of kleine subsidie. Zie www.goes.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte s-Heer Arendskerke aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Verder zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in s-Heer Arendskerke!

 • De warmtepomp: haalt energie via de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte wordt geleverd door een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!