Zonneboiler Lewedorp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Lewedorp? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. De installatie wordt gekenmerkt door twee toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Middels deze website lees je actuele raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Lewedorp.

zonneboiler systeem installeren in 4456

 • Een zonneboiler is een slimme manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4600.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1000.
 • Een gemiddeld gezin in Borsele verbruikt 1340 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 11%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €145 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4456
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Een zonneboiler installateur in Lewedorp vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en natuurlijk voor heet water. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en selecteer een erkende zonneboiler installateur in Lewedorp! Dankzij deze pagina vind je verrassend eenvoudig een betrouwbare installateur die werkt in jullie regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket gemeente Borsele. Of klik door naar echteinstallateur.nl voor lijstjes met competente installateurs uit de buurt. Verderop tref jij belangrijke zaken.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook referenties en eventuele keurmerken. Zoals bijv. Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zonnewarmte om water op te warmen. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. het modulaire systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water buffervat. In de koudere maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de HR-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze duurzame installatie kan gebruikt worden voor jouw sanitaire water en natuurlijk een warm huis (CV). Het systeem wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? In die situatie vult de CV-brander het gat op. Zeker relevant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor consumenten die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van lage winkelprijzen, hoge tegemoetkomingen, een lagere energierekening en minder uitstoot van CO-2 willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Lewedorp. Deze setup kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Vanzelfsprekend heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. In aanvulling daarop heb je ruimte nodig voor een voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. In juli 2024 zijn er structuren met een warm-water voorraad buffersysteem die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Lewedorp fluctueren tussen de €2425 en €3200, met installatie inclusief. Het systeem kan worden gebruik voor gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs kan men berekenen met de grootte van de zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. In het volgende kopje lees jij hierover meer info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de tabel hieronder lees je voor velerlei voorbeelden de investering en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €160 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). De prijs voor gas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.525€50
100 liter2€2.825 – €3.125€85
200 liter2€3.100 – €3.875€130
300 liter3€4.575 – €5.000€165
zonneboiler-kopen-lewedorp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier weten we naar wie de benodigde info aangeleverd zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel gas & elektra je op dit moment verbruikt. Met behulp van deze informatie kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf het huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Wat belangrijk is zijn de grootte en welke isolatie er is aangebracht. Relevant is ook het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Geef aan welke duurzame energiebronnen er in de woning zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op verstuur. Jij ontvangt zeer binnenkort een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Lewedorp (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze is twee jaar geleden verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op de site van RVO treft u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle merken op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €425 tot €1400. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Lewedorp

 • Weishaupt/Monarch (3 x F2 collector met WAS 400L), vermogen 3051 [KW], €2075 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget PAWT 800-LE2), vermogen 3071 [KW], €2088 subsidie.
 • ATAG (EcoNormII (standaard zonneboiler) 200-3,2m²), vermogen 1501 [KW], €1021 subsidie.

In aanvulling op de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Borsele soms een extra tegemoetkoming. Check www.borsele.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Lewedorp aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (in het geval van een een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je stroomverbruik stijgt. De stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Lewedorp!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie uit bijvoorbeeld de directe omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een klein gedeelte van een kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!