Zonneboiler s-Heer Abtskerke

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in s-Heer Abtskerke? Door middel van een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt pakweg de helft op je kosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gevormd door twee aspecten: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. Met behulp van onze tool doorzoek je toepasbare informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in s-Heer Abtskerke.

zonneboiler systeem installeren in 4444

 • Een zonneboiler is een interessante manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4200.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1700.
 • Een doorsnee gezin in Borsele gebruikt 1340 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 11%. Dit mondt uit in een potentiële besparing tot wel €80 op jaarbasis.

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4444
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Een zonneboiler installateur in s-Heer Abtskerke vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en zoek naar een professionele zonneboiler installateur in s-Heer Abtskerke! Via deze pagina check je probleemloos een erkende installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Borsele. Of benader echteinstallateur.nl voor lijstjes met betrouwbare installatiebedrijven uit jullie streek. Hierna lees je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijke installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met verhalen van andere klanten en voorwaarden (keurmerken). Je kunt denken aan Zonnekeur, VCA, KviNL, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. D.m.v. het modulaire systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat. Als de zon niet schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Gelukkig kan de naverwarmer dit compenseren (gasgestookte ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame product kan benut worden voor je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product behelst zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? Op deze momenten vult de CV-brander het gat op. Vooral aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Wegens dalende prijzen, aantrekkelijke subsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in s-Heer Abtskerke. Een zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Daarnaast heb je een plekje nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Momenteel zijn er constructies met het buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler maart 2024

De meest recente kosten zonneboiler s-Heer Abtskerke schommelen tussen de €2600 en €4400, met monteren & installeren. Deze installatie heeft een typische levensduur van ongeveer 25 jaar. De investering komt tot stand door de grootte van de zonnecollectors, de specificaties van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en installatie + onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. Als je iets verders scrollt bekijk jij uitgebreide info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hieronder vind je voor velerlei voorbeelden de investering en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €100 per jaar (gasprijzen maart 2024). De gasprijs stijgt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.675€45
100 liter2€2.925 – €3.075€80
200 liter2€3.150 – €3.875€145
300 liter3€4.475 – €5.200€190
zonneboiler-kopen-s-heer-abtskerke

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Van belang zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Belangrijk, want zo is het helder naar wie de info verstuurd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is essentieel om duidelijk te hebben hoeveel stroom + gas er op het adres wordt gebruikt. Geholpen door deze gegevens kan de vakman een beter voorstel doen.

 3. Soort huis

  Beschrijf uw huis. Bijvoorbeeld woonoppervlak en de staat van de isolatie. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er aanwezig zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verzend het formulier. Jij ontvangt zeer binnenkort een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in s-Heer Abtskerke (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling werd in 2017 verder verhoogd. Iedere consument die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Via de overheid (RVO) staat een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle merken die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €550 tot wel €1800. Let op de volgende regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in s-Heer Abtskerke

 • Viessmann (5m2 SV2F- Vitocal 242-S), vermogen 1717 [KW], €1168 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 500 CQP), vermogen 2734 [KW], €1859 subsidie.
 • Solesta BV (Silverline 25V), vermogen 1255 [KW], €853 subsidie.

Buiten de landelijke subsidie faciliteert de gemeente Borsele soms een extra tegemoetkoming. Check www.borsele.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte s-Heer Abtskerke aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in s-Heer Abtskerke!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie door gebruik te maken van de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!