Zonneboiler Ovezande

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Ovezande? Dankzij het zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product wordt opgebouwd door twee toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water buffervat. Middels de zonneboiler-vergelijker vind je samengestelde gegevens m.b.t. een zonneboiler kopen in Ovezande.

zonneboiler systeem installeren in 4441

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2900.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1400.
 • Een gemiddelde woning in Borsele stookt 1340 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 12%. Dit houdt in een potentiële besparing tot wel €150 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4441
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Een zonneboiler installateur in Ovezande vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te wassen en douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Ovezande! Geholpen door onze vergelijker vind je simpel en snel een vakbekwame installateur in jouw eigen regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Borsele. Of klik door naar echteinstallateur.nl voor een database met competente installatiebedrijven in de buurt. Bijgaand vind jij enkele adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Kijk goed na verhalen van andere klanten en certificering. Dit zijn o.a. Sterkin, VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water te verwarmen. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via het buizensysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat. Als de zon niet schijnt wordt het water niet warm genoeg. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Liever een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit product kan benut worden voor warm tapwater (douche, keuken) en een warme woning. De installatie behelst zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de basis toegepast door bovengemiddelde woningen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Als gevolg van dalende prijzen, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Ovezande. Deze setup kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als eerste is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Tevens plaatsen ze ook een warm-water voorraad buffersysteem. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het buffervat t.b.v. verwarmd water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De actuele kosten zonneboiler Ovezande fluctueren tussen de €2950 en €3700, inclusief plaatsing. Dit product heeft een typische levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. Het totale kostenplaatje wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, de specificaties van het buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl check jij meer details.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder tref jij voor een paar gevallen de totaalprijs en een schatting van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €160 per jaar (gasprijzen juli 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatCollectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.550€45
100 liter2€2.950 – €3.150€80
200 liter2€3.150 – €3.950€115
300 liter3€4.525 – €5.150€195
zonneboiler-kopen-ovezande

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit naam, adres + contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de betreffende informatie toegezonden zal worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel elektra & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Middels het energieverbruik kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Het betreft leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Interessant is ook wat voor soort dak de woning heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Geef aan wat precies de behoefte is. Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan welke duurzame energiebronnen er beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op verstuur. Er volgt zeer binnenkort een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Ovezande (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling is recentelijk nog aantrekkelijker geworden. Elke bewoner die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via het RVO platform treft u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle merken die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €850 tot €1700. Let op de volgende regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Ovezande

 • Ritter Paradigma (2x AQUA PLASMA 15/40 + EXPRESSO 500), vermogen 2944 [KW], €2002 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 200 BST), vermogen 1380 [KW], €938 subsidie.
 • HRsolar (HRS400D/10,0 Combi), vermogen 319 [KW], €2169 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Borsele soms een extra tegemoetkoming. Ga naar www.borsele.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Ovezande aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In zo’n scenario de zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. Je elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Eveneens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Ovezande!

 • De warmtepomp: haalt energie uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte in samenwerking met o.a. industriële ondernemingen. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!