Zonneboiler Kwadendamme

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Kwadendamme? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem komt tot stand door twee toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij de zonneboiler-vergelijker bekijk jij omvangrijke toelichtingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Kwadendamme.

zonneboiler systeem installeren in 4434

 • Een zonneboiler is een handige manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4500.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1450.
 • Een gemiddeld huishouden in Borsele verbruikt 1340 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 19%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €135 op jaarbasis.

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4434
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Een zonneboiler installateur in Kwadendamme vergelijken

Het leeuwendeel van een gemiddelde energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga voor een competente zonneboiler installateur in Kwadendamme! D.m.v. deze pagina tref je gemakkelijk een geschikte installateur in jouw eigen regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Borsele. Of ga naar kvinl.nl voor actuele overzichten met ervaren installatiebedrijven in de regio. Bijgaand vind je enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op referenties en voorwaarden (keurmerken). Denk aan Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. D.m.v. zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Via het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water voorraad buffersysteem. Van november tot en met februari wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit systeem kan gebruikt worden voor warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. De installatie houdt in: zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? In een dergelijke situatie vult de CV-brander het gat op. Vooral toegepast door grote woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen met een hoog warmwater-gebruik. Door o.a. scherpe prijzen, ISDE subsidie, een mooie besparing op energiekosten en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Kwadendamme. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Uiteraard moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. In aanvulling daarop moet je rekening houden met een warm-water voorraad buffersysteem. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Hedendaags kan men ook kiezen voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Kwadendamme zitten gemiddeld tussen €2800 en €3000, inclusief installeren. Dit systeem kan worden gebruik voor een periode van gewoonlijk 25 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de grootte van de zonnecollectors, de grootte van het buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt tref je meer details.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de tabel hieronder tref je voor verscheide voorbeeldsituaties de investering en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een familie met 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €70 per jaar (gasprijzen juni 2024). Gas wordt duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.525€70
100 liter2€2.750 – €3.050€80
200 liter2€3.225 – €3.950€125
300 liter3€4.400 – €5.000€190
zonneboiler-kopen-kwadendamme

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Het betreft jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zo is het duidelijk naar wie de betreffende informatie verzonden mag worden. Je ontvangt een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is makkelijk om te weten hoeveel gas & elektriciteit er verbruikt wordt. Middels deze info kan de specialist een goed advies geven.

 3. Type woning

  Beschrijf de woning. Je kunt denken aan de omvang en welke isolatie er is aangebracht. Vergeet ook niet het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef uw wensen door

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een systeem met CV-ketel en panelen? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen geplaatst zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur het formulier. U ontvangt z.s.m. een complete offerte van een zonneboiler monteur in Kwadendamme (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recent verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl staat een database / apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle apparaten op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen uiteen tussen de €750 tot €1400. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Kwadendamme

 • Solvis (Solvis Fera 803 & Solvis Max 957), vermogen 2995 [KW], €2037 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 800 PAWT), vermogen 3228 [KW], €2195 subsidie.
 • HRsolar (HRS200D/7,5 Combi), vermogen 2843 [KW], €1933 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOgeeft de gemeente Borsele wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bezoek www.borsele.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Kwadendamme aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Op dat moment is zonneboiler + zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarbij zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Kwadendamme!

 • Een warmtepomp: genereert warmte middels de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in de kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte wordt geleverd door o.a. lokale industrie. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!