Zonneboiler Wemeldinge

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Wemeldinge? Middels een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie komt tot stand door twee delen: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij zonneboilerrevolutie.nl ontdek je omvangrijke info aangaande een zonneboiler kopen in Wemeldinge.

zonneboiler systeem installeren in 4424

 • Een zonneboiler is een populaire manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3800.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1900.
 • Een doorsnee gezin in Kapelle stookt 1320 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 17%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €105 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteKapelle
Postcode4424
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31320 M3
Stroomverbruik kWh2800 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Wemeldinge vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en maak een keuze voor een erkende zonneboiler installateur in Wemeldinge! Dankzij onze website ontdek je eenvoudig een betrouwbare installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Kapelle. Of klik door naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor lijstjes met competente installateurs uit jullie streek. In de volgende paragraaf lees je verschillende tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met referenties en eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld Zonnekeur, VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Gebruikmakend van het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat. Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval is er de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze installatie is geschikt voor je watervoorziening en een warme woning. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? In die situatie vult de CV-brander het gat op. Vooral relevant voor grotere huishoudens die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor consumenten met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van scherpe prijzen, aantrekkelijke subsidie, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Wemeldinge. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze krachtige collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard moet je rekening houden met het voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit ogenblik zijn er systemen met een voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Wemeldinge liggen tussen de €2575 en €3850, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een geschatte levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van het buffervat voor warm tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. Op deze pagina bekijk jij meer specificaties.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna lees jij voor diverse mogelijkheden de geschatte prijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Je komt uit op €85 per jaar (gasprijzen juni 2024). De gasprijs stijgt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.575€55
100 liter2€2.950 – €3.000€105
200 liter2€3.275 – €3.900€120
300 liter3€4.450 – €5.000€165
zonneboiler-kopen-wemeldinge

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Relevant zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig weten we naar wie de benodigde info verstuurd mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas + stroomje op dit moment verbruikt. Via deze statistieken kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningtypering

  Vertel ons wat meer over de woning. Het betreft de inhoud en de staat van de isolatie. Relevant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef uw wensen door

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke andere systemen beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Wemeldinge (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Dit is in 2017 verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform kan men een apparatenlijst vinden met een compleet overzicht. Alle producten die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €600 tot €1350. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Wemeldinge

 • Solvis (Solvis Fera 653 & Solvis Max 957), vermogen 2796 [KW], €1901 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 800 PAWT), vermogen 3071 [KW], €2088 subsidie.
 • HRsolar (HRS200(L)/5,0), vermogen 1953 [KW], €1328 subsidie.

Afgezien van de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Kapelle mogelijk nog een extra vergoeding. Doorzoek www.kapelle.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Wemeldinge aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor de verwarming van je huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Wemeldinge!

 • De warmtepomp: wint energie uit o.a. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte in samenwerking met industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!