Zonneboiler Waarde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Waarde? Dankzij het zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. De installatie wordt gevormd door twee toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door gebruik te maken van onze website vind je toepasbare informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Waarde.

zonneboiler systeem installeren in 4414

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3000.
 • De subsidies lopen op tot €700.
 • Een alledaags huishouden in Reimerswaal gebruikt 1310 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 20%. Concreet: een aantrekkelijke kostenbesparing tot €75 op jaarbasis.

ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4414
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2850 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Waarde vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening is puur gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies voor een competente zonneboiler installateur in Waarde! Met behulp van deze website tref je moeiteloos een vakbekwame installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Reimerswaal. Of ga naar de website Qbis.nl voor een overzicht met geschikte installatiebedrijven uit de gemeente. In de volgende paragraaf check je belangrijke zaken.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Zo’n systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om verhalen van andere klanten en voorwaarden (keurmerken). Bekijk eens Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Aan de hand van zon warmte kan het wel 90 graden worden. Door middel van het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de winter zal het systeem niet warm genoeg worden. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is sterk in opkomst. De zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit product is geschikt voor je watervoorziening en aangename temperaturen (CV). Dit milieuvriendelijke product behelst een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? Dan kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Voornamelijk toepasbaar op bovengemiddelde woningen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten die veel warm water gebruiken. Door lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Waarde. Deze setup is goed te combineren met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Tevens is er nog het buffervat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er constructies met het buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Waarde fluctueren tussen de €2975 en €4100, inclusief installeren. Het product hoort mee te gaan voor gemiddeld 20-30 jaar. De totaalprijs kan men berekenen met de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een stukje subsidie. Als je iets verders scrollt vind jij meer specificaties.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor velerlei situatiesde geschatte kosten en een raming van de potentiële besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Omgerekend €175 per jaar (gasprijzen juni 2024). Gas wordt duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.600€65
100 liter2€2.850 – €3.025€90
200 liter2€3.175 – €3.875€115
300 liter3€4.550 – €5.100€180
zonneboiler-kopen-waarde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Denk aan adres en contactgegevens. Dan weten wij ook naar wie de specificaties verstuurd kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is van belang om na te gaan hoeveel gas en stroomer in het huishouden gebruikt wordt. Op basis van deze statistieken kan het betreffende bedrijf een goed advies geven.

 3. Beschrijf de woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Van belang zijn woonoppervlak en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. Jij ontvangt binnen een paar dagen een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Waarde (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming werd in 2017 verder verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle zonneboilers. Alle artikelen die daarin genoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies schommelen tussen de €750 tot wel €1225. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Waarde

 • Solvis (Solvis Fera 553 & Solvis Max 457), vermogen 2623 [KW], €1784 subsidie.
 • S-Power (DF40-400AD), vermogen 31 [KW], €2108 subsidie.
 • HRsolar (HRS200(L)/4,8), vermogen 1831 [KW], €1245 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidielevert de gemeente Reimerswaal een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.reimerswaal.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Waarde aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet in de verwarming van de woning (bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. De elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Verder zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Waarde!

 • Een warmtepomp: haalt warmte a.d.h.v. de bodem of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Het systeem draait op speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een klein gedeelte van een kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door lokale industrie. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!