Zonneboiler Reimerswaal

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Reimerswaal? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame product wordt gevormd door 2 toepassingen: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Aan de hand van onze vergelijker ontdek je veelzijdige raadgeving aangaande een zonneboiler kopen in Reimerswaal.

zonneboiler systeem installeren in 4401

 • Een zonneboiler is een handige manier om zelf warm water te produceren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4800.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €900.
 • Een doorsnee gezin in Reimerswaal stookt 1310 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 10%. Dit houdt in een potentiële besparing tot wel €85 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4401
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2850 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Reimerswaal vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Reimerswaal! Via deze website tref je gemakkelijk een competente installateur in jouw eigen woonplaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Reimerswaal. Of probeer echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met betrouwbare installateurs uit jouw provincie. In de volgende paragraaf achterhaal jij enkele adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Zo’n systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Zoals bijv. Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door middel van het buizensysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In koude maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De zonneboiler combiketel is een combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. De installatie draagt zorg voor het warme water en de verwarming van de woning. Dit systeem houdt in: zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? Dan zorgt de CV-brander voor de rest. In de basis toegepast door grote gezinnen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Vanwege lage winkelprijzen, RVO subsidie, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Reimerswaal. Deze setup werkt ook uitstekend in combinatie met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als eerste moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors variëren van 3 tot 6 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Natuurlijk heb je een plekje nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er oplossingen het voorraadvat voor warm water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De kosten zonneboiler Reimerswaal komen gemiddeld uit tussen €2775 en €4050, met installatie inclusief. Dit product hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. De investering wordt bepaald door het soort zonnecollectoren, de grootte van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. Op deze pagina vind jij hoe dit precies zit.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder check je voor een paar omstandigheden de kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan wordt de investering rendabeler. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Vuistregel: een gezin van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is circa €130 per jaar (gasprijzen april 2024). Gas wordt duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.500€60
100 liter2€2.850 – €3.200€75
200 liter2€3.200 – €3.900€130
300 liter3€4.550 – €5.000€150
zonneboiler-kopen-reimerswaal

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig weten wij ook naar wie de info aangeleverd zal worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas & elektra je op dit moment verbruikt. Met deze info kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf de woning

  Verstel details over uw huis. Denk aan leefruimte (m2) en de staat van de isolatie. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Benoem ook welke alternatieve energiesystemen er in jouw huis staan (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt zo spoedig mogelijk een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Reimerswaal (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Dit is recent verder verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle installaties op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €475 tot wel €1300. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Reimerswaal

 • Sonnenkraft (Compact E 300L 2x SCE202-M), vermogen 1379 [KW], €938 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 300 BSV), vermogen 1427 [KW], €970 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 1000L 2Wtw 4xVacuumbuis 9,36m²), vermogen 2668 [KW], €1814 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOlevert de gemeente Reimerswaal wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Surf naar www.reimerswaal.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Reimerswaal aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? Dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Je elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Verder vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Reimerswaal!

 • Warmtepomp: haalt warmte uit o.a. bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een klein gedeelte van een kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte in samenwerking met een industrieterrein. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente