Zonneboiler Woudrichem

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Woudrichem? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bespaart circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het systeem wordt gevormd door 2 onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Geholpen door onze vergelijker lees je waardevolle aanbevelingen aangaande een zonneboiler kopen in Woudrichem.

zonneboiler systeem installeren in 4285

 • Een zonneboiler is een interessante manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4200.
 • Subsidies lopen op tot wel €1300.
 • Een alledaags gezin in Woudrichem gebruikt 1550 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 11%. Dit betekent een leuke kostenbesparing van wel €55 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoudrichem
Postcode4285
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Woudrichem vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies altijd een goede zonneboiler installateur in Woudrichem! Door middel van zonneboilerrevolutie.nl tref je simpel en snel een erkende installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Woudrichem. Of surf naar de website Qbis.nl voor een schema met erkende installatiebedrijven uit jouw provincie. Onderstaand achterhaal jij verschillende tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Controleer ook op klantervaringen en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan VCA, Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en zit dit uiteindelijk om in warm water. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Via warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Middels het buizenstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat. In de koudere maanden is de werking niet optimaal. In zo’n geval biedt de naverwarmer ondersteuning (standaard centrale verwarming).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De zonneboiler combiketel is een koppeling van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het systeem zorgt voor je tapwaterbehoefte en een warme woning. De installatie houdt in: geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie is de CV-brander nodig. Bovenal aantrekkelijk voor grote woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huizen die veel warm water gebruiken. Door dalende prijzen, aanlokkelijke subsidies, de potentiële gasbesparing en minder uitstoot van CO-2 kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Woudrichem. De (zonneboiler is goed te combineren met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, ze bedekken dus niet het hele dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor het buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er constructies met het buffervat t.b.v. verwarmd water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De geschatte kosten zonneboiler Woudrichem variëren tussen €2850 en €3050, met installatie. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. De investering wordt gebudgetteerd middels het aantal zonnecollectors, de inhoud van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een interessante subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl ontdek jij hierover meer info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref jij voor een variatie aan gevallen de investering en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). We hanteren standaard: een familie met 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €100 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte investering Besparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.625€50
100 liter2€2.900 – €3.000€95
200 liter2€3.200 – €3.950€120
300 liter3€4.550 – €5.300€190
zonneboiler-kopen-woudrichem

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We vragen om jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier is het duidelijk naar wie de specificaties verstuurd kan worden. Wat volgt is een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is nodig om onderzoek te doen naar hoeveel gas en elektra het huis per jaar nodig heeft. Met deze data kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Soort huis

  Verstel details over uw huis. Wat belangrijk is zijn woonoppervlakte in m2 en leeftijd woning / mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt snel een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Woudrichem (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze is recent uitgebreid. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle installaties die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €450 tot wel €1650. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Woudrichem

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 50T/S500L-1), vermogen 1787 [KW], €1215 subsidie.
 • 12-Zonneboiler (200-TW-24), vermogen 1125 [KW], €765 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 1-24 HPC), vermogen 1763 [KW], €1199 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Woudrichem een groene lening of kleine subsidie. Check www.woudrichem.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Woudrichem aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet in de verwarming van de woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Je stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Woudrichem!

 • Een warmtepomp: genereert warmte door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte wordt geleverd door een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente