Zonneboiler Aalburg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Aalburg? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het systeem bestaat uit twee delen: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl tref je uitgebreide aanbevelingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Aalburg.

zonneboiler systeem installeren in 4265

 • Een zonneboiler is een interessante manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2600.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €800.
 • Een standaard woning in Aalburg verbruikt 1640 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 12%. Concreet: een interessante besparing van +/- €125 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAalburg
Postcode4265
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3620 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Aalburg vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga voor een geschikte zonneboiler installateur in Aalburg! Met behulp van onze vergelijker vind je eenvoudig een goede installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Aalburg. Of probeer de website kvinl.nl voor een schema met geschikte installatiebedrijven uit de buurt. In onderstaande box ontdek jij verschillende tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijke installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook verhalen van andere klanten en relevante keurmerken. Bijvoorbeeld Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie en zit dit uiteindelijk om in warm water. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de winter wordt het water niet warm genoeg. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de HR-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit duurzame product is geschikt voor je watervoorziening en een warme woning. Dit systeem heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan is de CV-brander nodig. Vooral relevant voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. beperkte aanschafkosten, RVO subsidie, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Aalburg. Dit systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Uiteraard moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Tevens is er nog het voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit moment zijn er installaties met een warm-water buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Aalburg schommelen tussen de €2800 en €4200, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame systeem gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs kan men berekenen met het type zonnecollectors, de inhoud van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een royale subsidie. Hierna check je meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema lees jij voor een variatie aan scenario’sde geschatte prijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe meer je netto gaat besparen. Gemiddeld gezien is het verbruik dagelijks 50 liter per dag (p.p). We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat komt neer op €130 per jaar (gasprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.000 – €2.625€50
100 liter2€2.750 – €3.025€105
200 liter2€3.275 – €3.925€115
300 liter3€4.575 – €5.200€170
zonneboiler-kopen-aalburg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Hierdoor komen wij erachter naar wie de benodigde info verzonden kan worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is handig om boven water te krijgen hoeveel elektra en gas er verbruikt wordt. Met deze data kan de expert bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Het betreft leefruimte (m2) en of de woning goed geïsoleerd is. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een systeem met CV-ketel en panelen? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur het formulier. U krijgt binnen een paar dagen een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Aalburg (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Dit werd in 2017 extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO treft u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle systemen die daarin genoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies wisselen tussen de €625 tot €1000. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Aalburg

 • Dutch Solar Systems (ZB300TX 7,11), vermogen 3205 [KW], €2179 subsidie.
 • Solvis (Solvis Luna 304 & Solvis Max 457), vermogen 1144 [KW], €778 subsidie.
 • Solmax (300-3f-slm), vermogen 2923 [KW], €1988 subsidie.

In aanvulling op deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente Aalburg mogelijk nog een extra vergoeding. Check www.aalburg.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Aalburg aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is er plek genoeg op het dak? Op dat moment zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Ook vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Aalburg!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte uit o.a. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een afgebakende plek in huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte in samenwerking met een fabriek. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente