Zonneboiler Genderen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Genderen? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem kent twee onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een voorraadvat voor warm water. Dankzij onze tool vind jij uitgebreide informatie die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Genderen.

zonneboiler systeem installeren in 4265

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4000.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1200.
 • Een gemiddelde woning in Aalburg stookt 1640 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 20%. Dit betekent een leuke kostenbesparing van wel €65 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAalburg
Postcode4265
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3620 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Genderen vergelijken

Het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kies voor zeker, en kies altijd een goede zonneboiler installateur in Genderen! Met behulp van onze tool ontdek je verrassend eenvoudig een betrouwbare installateur die actief is in jouw plaats. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Aalburg. Of surf naar kvinl.nl voor een database met vakbekwame installateurs uit jouw provincie. Hierna bekijk je enkele adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Controleer ook op reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Denk aan Zonnekeur, Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt slim gebruik van zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Via warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. D.m.v. de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit systeem voorziet in heet water in huis en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. Bijzonder toegepast door grotere huizen met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor families met een hoog warmwater-gebruik. Als gevolg van aantrekkelijke prijzen, RVO subsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Genderen. De (zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Verder plaatsen ze ook het buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. In juni 2024 zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor warm water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Genderen variëren tussen €2575 en €3100, inclusief plaatsing. Dit duurzame systeem hoort mee te gaan voor gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, de grootte van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, de plaatsingskosten en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een duurzaamheidssubsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl ontdek je hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hieronder vind jij voor een paar situatiesde aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €95 per jaar (gasprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.575€45
100 liter2€2.925 – €3.175€90
200 liter2€3.200 – €3.825€110
300 liter3€4.600 – €5.250€200
zonneboiler-kopen-genderen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Het betreft naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo is het voor ons duidelijk naar wie de informatie verzonden mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om duidelijk te hebben hoeveel gas & elektra het huis per jaar nodig heeft. Geholpen door deze informatie kan de vakman een beter voorstel doen.

 3. Soort woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Bijvoorbeeld woonoppervlak en de staat van de isolatie. Belangrijk daarbij is ook aan te geven wat voor dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Omschrijf daarnaast welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. Je ontvangt binnen afzienbare tijd een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Genderen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling is recent extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform download u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle types die staan op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €950 tot €1125. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Genderen

 • ZBPro (HR 300 – 16), vermogen 1685 [KW], €1146 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-20T/TWL-S-200L-B), vermogen 1441 [KW], €980 subsidie.
 • TechniQ-Energy (400 liter voor verwarming en tapwater met 2×24 heatpipes – C), vermogen 3095 [KW], €2105 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau verschaft de gemeente Aalburg mogelijkerwijs een speciele lening. Bezoek www.aalburg.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Genderen aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Op dat moment is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor een (CV) warm huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Tevens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Genderen!

 • De warmtepomp: haalt energie via bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van een fabriek. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!