Zonneboiler Nieuwendijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Nieuwendijk? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart grofweg de helft op je kosten voor warm water. Het systeem wordt opgebouwd door 2 zaken: natuurlijk een zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Middels zonneboilerrevolutie.nl doorzoek jij handige toelichtingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Nieuwendijk.

zonneboiler systeem installeren in 4255

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4300.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1100.
 • Een gemiddelde woning in Werkendam verbruikt 1480 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 19%. Concreet: een interessante besparing van +/- €120 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWerkendam
Postcode4255
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Nieuwendijk vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies altijd een vakbekwame zonneboiler installateur in Nieuwendijk! Middels onze tool achterhaal je eenvoudig een professionele installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Werkendam. Of ga naar Qbis.nl voor een overzicht met erkende installateurs in je omgeving. Hierna bekijk je diverse aanbevelingen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op referenties en certificering. Bekijk eens Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de warmte van de zon om water op te warmen. De werking van het systeem: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Via warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Gebruikmakend van het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Ook dat kan. Deze zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame product houdt in: geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval regelt de CV-brander de rest. In de eerste plaats interessant voor grotere huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor families die relatief veel warm water gebruiken. Omwille van aantrekkelijke prijzen, RVO subsidie, een interessante besparing en lagere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Nieuwendijk. Een zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Allereerst moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook moet je rekening houden met een voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. In juli 2024 kan men ook kiezen voor het buffervat voor warm tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Nieuwendijk schommelen tussen de €2850 en €3350, met installatie. De installatie hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. Het totale kostenplaatje komt tot stand door het type zonnecollectors, het volume van het voorraadvat voor heet water (buffervat), de plaatsingskosten en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een interessante subsidie. Op deze pagina check je meer details.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hierna check jij voor een variatie aan voorbeeldsituaties de kosten en besparing op jaarniveau. Des te groter het warmwaterverbruik, dan wordt de investering rendabeler. Een doorsnee gezin verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. De stelregel is: een gezin van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €125 per jaar (gasprijzen juli 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.700€45
100 liter2€2.875 – €3.075€75
200 liter2€3.225 – €3.800€130
300 liter3€4.500 – €5.150€150
zonneboiler-kopen-nieuwendijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Belangrijk zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier weten wij ook naar wie de betreffende informatie verzonden mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is makkelijk om boven water te krijgen hoeveel gas + elektra je op dit moment verbruikt. Met behulp van het energieverbruik kan de specialist een goed advies geven.

 3. Type woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Bijvoorbeeld de inhoud en leeftijd woning / mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Benoem ook welke andere systemen beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt binnen een week een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Nieuwendijk (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is in 2017 extra gestimuleerd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO kan men een apparatenlijst vinden met alle zonneboilers. Alle types die staan op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies variëren van €700 tot wel €1525. Let op de volgende regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Nieuwendijk

 • ZBPro (ZBPR 500-4-2510), vermogen 3085 [KW], €2098 subsidie.
 • Kingspan (Aquaheat Solar 500), vermogen 3307 [KW], €2249 subsidie.
 • TechniQ-Energy (200 liter voor verwarming en tapwater met 1×24 heatpipes – C), vermogen 1580 [KW], €1074 subsidie.

Afgezien van de welbekende ISDE-subsidie van het RVO levert de gemeente Werkendam soms een extra tegemoetkoming. Surf naar www.werkendam.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Nieuwendijk aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Goed nieuws, want dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Je elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Verder zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Nieuwendijk!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte middels de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in de kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!