Zonneboiler Leerbroek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Leerbroek? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door twee toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Geholpen door de zonneboiler-vergelijker ontdek je veelzijdige info die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Leerbroek.

zonneboiler systeem installeren in 4245

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3500.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1600.
 • Een gemiddeld huishouden in Zederik stookt 1490 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 18%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €135 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZederik
Postcode4245
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Leerbroek vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies altijd een geschikte zonneboiler installateur in Leerbroek! Middels de zonneboiler-vergelijker bekijk je probleemloos een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Zederik. Of check de website Qbis.nl voor actuele overzichten met betrouwbare installatiebedrijven in de regio. In de volgende paragraaf ontdek jij nog wat adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met recensies en kleine lettertjes (certificaten). Bekijk eens Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water op te warmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels het leidingstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Van november tot en met februari wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit wordt steeds meer toegepast. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product draagt zorg voor heet water in huis en verwarming (CV-installatie). Deze milieuvriendelijke installatie wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er maar weinig zonlicht? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Voornamelijk relevant voor grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor consumenten met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van lagere prijzen, ISDE subsidie, een lagere energierekening en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Leerbroek. Deze installatie is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Tevens heb je een plekje nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Hedendaags kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor heet water (buffervat) onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Leerbroek schommelen tussen de €2850 en €4300, met installatie inclusief. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels het aantal zonnecollectors, de grootte van een warm-water buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een mooie subsidie. Verderop lees jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende schema tref je voor verschillende gevallen de geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. We hanteren standaard: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Omgerekend €100 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). De prijs voor gas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.575€45
100 liter2€2.950 – €3.000€80
200 liter2€3.225 – €3.825€145
300 liter3€4.525 – €5.300€190
zonneboiler-kopen-leerbroek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Belangrijk zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Daarmee weten we naar wie de betreffende informatie verstuurd moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel stroom & gas de woning per jaar verbruikt. Door deze gegevens kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type huis

  Omschrijf uw woning. Je kunt denken aan woonoppervlak en welke isolatie er is aangebracht. Wat we ook graag willen weten is het dak (plat of schuin) te omschrijven en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie met zonnepanelen en ketel? Beschrijf ook welke alternatieve energiesystemen er in de woning zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. Er volgt zo spoedig mogelijk een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Leerbroek (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Op RVO.nl treft u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle merken op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen tussen de €975 tot €1825. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Leerbroek

 • ZBPro (ZBPR 400-3-2510), vermogen 2957 [KW], €2011 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 9m²-HSP 1500A+), vermogen 35 [KW], €2380 subsidie.
 • Trendy Eco (3x VTC 30 + 1000L Hygiëneboiler), vermogen 3661 [KW], €2489 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidieverschaft de gemeente Zederik een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bezoek www.zederik.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Leerbroek aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en draagt zorg voor een (CV) warm huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Leerbroek!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Maakt gebruik van restwarmte van plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!