Zonneboiler Hoogblokland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Hoogblokland? Via een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. Het product wordt gevormd door twee delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Middels onze vergelijker lees jij samengestelde adviezen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Hoogblokland.

zonneboiler systeem installeren in 4241

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4300.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1550.
 • Een gemiddeld gezin in Giessenlanden stookt 1550 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 14%. Oftewel, een forse besparing van wel €115 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGiessenlanden
Postcode4241
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Een zonneboiler installateur in Hoogblokland vergelijken

Het belangrijkste deel van een gemiddelde energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Hoogblokland! D.m.v. onze vergelijker bekijk je zonder problemen een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Giessenlanden. Of klik door naar de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met ervaren installateurs uit jouw provincie. In onderstaande box bekijk je nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en relevante keurmerken. Onder andere Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Op welke manier ontstaat warmte? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Via de leidingen wordt de hitte overgebracht op het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de herfst en winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit product draagt zorg voor je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. Deze milieuvriendelijke installatie behelst een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan vult de CV-brander het gat op. Bovenal toegepast door grotere huishoudens met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en minder uitstoot van CO-2 dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Hoogblokland. De (zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Allereerst moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook plaatsen ze ook het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Momenteel zijn er constructies met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Hoogblokland zitten gemiddeld tussen €2775 en €4300, inclusief plaatsing. Dit duurzame product heeft een levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, de grootte van een warm-water buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een mooie subsidie. Op deze pagina ontdek je meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind jij voor een aantal omstandigheden de totaalprijs en besparing op jaarniveau. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is plus minus €110 per jaar (energieprijzen juli 2024). De prijs voor gas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatCollectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.675€50
100 liter2€2.800 – €3.100€100
200 liter2€3.175 – €3.975€130
300 liter3€4.475 – €5.150€180
zonneboiler-kopen-hoogblokland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Dit zijn naam, adres + contactgegevens. Dan weten wij ook naar wie de benodigde info verstuurd zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is makkelijk om te weten hoeveel elektriciteit en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Met deze informatie kan de installateur bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huisomschrijving

  Verstel details over uw huis. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en staat van isolatie. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of eerder een systeem met CV-ketel en panelen? Vertel ook welke duurzame energiebronnen er in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op verstuur. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Hoogblokland (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Dit is recentelijk verhoogd. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform treft u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle artikelen die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €500 tot €1850. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Hoogblokland

 • Stiebel Eltron (Zonneset SBB 400/2), vermogen 1479 [KW], €1006 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 9m²-HSP1 500A+), vermogen 3343 [KW], €2273 subsidie.
 • Trendy Eco (2x VTC 30 + 500L Hygiëneboiler), vermogen 3242 [KW], €2205 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Giessenlanden een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.giessenlanden.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Hoogblokland aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? In zo’n scenario zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Je stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarnaast vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Hoogblokland!

 • De warmtepomp: wint energie middels de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van lokale industrie. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!