Zonneboiler Lexmond

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Lexmond? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze duurzame installatie bestaat in de basis uit 2 onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker ontdek je waardevolle adviezen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Lexmond.

zonneboiler systeem installeren in 4231

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3100.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1300.
 • Een alledaags gezin in Zederik gebruikt 1490 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 18%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €50 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZederik
Postcode4231
Netnummer0347 (+31347)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Lexmond vergelijken

Een steeds groter deel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een geschikte zonneboiler installateur in Lexmond! Aan de hand van onze tool vind je gemakkelijk een vakbekwame installateur werkzaam in jouw omgeving. Tevens kun je terecht bij het speciale Energieloket van de gemeente Zederik. Of probeer de website echteinstallateur.nl voor lijstjes met betrouwbare installateurs in de regio. In onderstaande box lees je nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook reviews en certificaten en keurmerken. Denk aan Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). D.m.v. het modulaire systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. Van november tot en met februari wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval is er de naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit systeem zorgt voor warm tapwater en een warme woning. De installatie behelst een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er (in de winter) weinig zon? In zo’n geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Vooral toepasbaar op grote woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen die veel warm water gebruiken. Door o.a. aantrekkelijke prijzen, ISDE subsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Lexmond. Deze setup rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Tevens is er nog een voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag zijn er oplossingen het buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De kosten zonneboiler Lexmond liggen tussen de €2725 en €3050, met installatie. Dit milieuvriendelijke product hoort mee te gaan voor maximaal 30 jaar. De investering is gebaseerd op de aard van de zonnecollectoren, de capaciteit van het buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. Verderop vind jij hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende schema lees jij voor velerlei mogelijkheden de kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik om en nabij de 50 liter p.p. Experts zeggen vaak: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is plus minus €80 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). De prijs voor gas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.700€60
100 liter2€2.800 – €3.125€95
200 liter2€3.275 – €3.900€115
300 liter3€4.425 – €5.350€155
zonneboiler-kopen-lexmond

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zo is het duidelijk naar wie de benodigde info aangeleverd zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is essentieel om duidelijk te hebben hoeveel gas & elektriciteit er in het huishouden gebruikt wordt. Via deze statistieken kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf het huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan woonoppervlakte in m2 en de mate van isolatie. Interessant is ook het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of eerder een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Schets tevens welke CO-2 besparende producten er voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur het formulier. Jij ontvangt zeer binnenkort een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Lexmond (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie is in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan deze aanvragen. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle merken die worden genoemd zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies wisselen tussen de €825 tot wel €1525. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Lexmond

 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + HYG1.800 okoline-prof), vermogen 3558 [KW], €2419 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 8m²-HSP1 500A+), vermogen 3211 [KW], €2183 subsidie.
 • Trendy Eco (1x VTC 30 + 300L), vermogen 1710 [KW], €1163 subsidie.

Afgezien van de landelijke subsidie biedt de gemeente Zederik mogelijk nog een extra vergoeding. Check www.zederik.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Lexmond aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Voldoende ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Tevens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Lexmond!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte uit o.a. bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!