Zonneboiler Vuren

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Vuren? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. De installatie bestaat in de basis uit twee zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl ontdek je praktische info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Vuren.

zonneboiler systeem installeren in 4214

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om zelf warm water te produceren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4100.
 • De subsidies lopen op tot €1000.
 • Een alledaags huishouden in Lingewaal verbruikt 1470 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 13%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €135 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaal
Postcode4214
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Vuren vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies altijd een geschikte zonneboiler installateur in Vuren! Met behulp van onze tool tref je moeiteloos een betrouwbare installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Lingewaal. Of ga naar de website kvinl.nl voor een overzicht met goede installatiebedrijven in je omgeving. In de volgende paragraaf check je enkele adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om reviews en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie om water te verwarmen. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Gebruikmakend van het buizenstelsel wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water voorraad buffersysteem. Van november tot en met februari wordt het water niet warm genoeg. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. De installatie kan benut worden voor het warme water en uiteraard centrale verwarming. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bovenal eenvoudig toe te passen voor grotere huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen die veel warm water uit de kraan halen. Door lage winkelprijzen, hoge tegemoetkomingen, een interessante besparing en bewustere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Vuren. De (zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Allereerst is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn gemiddelde 4 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Daarnaast moet er ruimte zijn voor een warm-water buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Hedendaags zijn er structuren met het buffervat t.b.v. verwarmd water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De verwachte kosten zonneboiler Vuren schommelen tussen de €2550 en €3800, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke systeem hoort mee te gaan voor gemiddeld 20-30 jaar. Het tarief wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een duurzaamheidssubsidie. Op deze pagina vind je meer specificaties.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees je voor velerlei voorbeelden de investering en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). Experts zeggen vaak: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €85 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). Gas wordt duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Besparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.575€70
100 liter2€2.775 – €3.125€95
200 liter2€3.200 – €3.850€145
300 liter3€4.475 – €5.050€165
zonneboiler-kopen-vuren

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Het betreft voor- en achternaam + contactgegevens. Dan is het helder naar wie de benodigde info aangeleverd moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is nodig om duidelijk te hebben hoeveel gas en stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Door deze info kan de deskundige inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningomschrijving

  Voer in wat voor type woning u bezit. Van belang zijn aantal kamers en welke isolatie er is aangebracht. Relevant is ook wat voor dak het huis heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of juist een combi met ketel en zonne-energie? Schets tevens welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op de versturen-knop. Jij krijgt z.s.m. een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Vuren (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid is 2 jaar geleden uitgebreid. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, komt in aanmerking. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle artikelen die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen al gauw op van €725 tot wel €1375. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Vuren

 • Econo (L54HPCPC-500-H2), vermogen 361 [KW], €2455 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 6m²-HSP1 400A+), vermogen 2972 [KW], €2021 subsidie.
 • Trendy Eco (1x VTC 20 + 200L), vermogen 1245 [KW], €847 subsidie.

Naast de landelijke subsidie hanteert de gemeente Lingewaal een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.lingewaal.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Vuren aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en draagt zorg voor de verwarming van je huis (bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Tevens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Vuren!

 • Warmtepomp: wint energie via bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!