Zonneboiler Buurmalsen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Buurmalsen? Door middel van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke systeem kent 2 toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door middel van onze vergelijker doorzoek jij actuele informatie over een zonneboiler kopen in Buurmalsen.

zonneboiler systeem installeren in 4197

 • Een zonneboiler is een populaire manier om zelf warm water te produceren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3500.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1800.
 • Een alledaags gezin in Buren verbruikt 1750 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 13%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €155 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4197
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Buurmalsen vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom een kater achteraf, en selecteer een goede zonneboiler installateur in Buurmalsen! Geholpen door onze tool check je probleemloos een competente installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Buren. Of benader de website echteinstallateur.nl voor lijstjes met betrouwbare installateurs uit jouw provincie. In onderstaande box ontdek jij nog wat adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Kijk goed na ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Bekijk eens KviNL, Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Via warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door het modulaire systeem gaat de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. Wanneer de zon amper schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product zorgt voor je watervoorziening en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame product behelst zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? Dan kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bovenal interessant voor gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Als gevolg van lagere prijzen, aanlokkelijke subsidies, een forse besparing en minder uitstoot van CO-2 neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Buurmalsen. Dit systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit moment zijn er constructies met een warm-water voorraad buffersysteem verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De kosten zonneboiler Buurmalsen schommelen tussen de €2650 en €3700, inclusief installeren. Dit duurzame systeem gaat normaal gesproken mee voor om en nabij de 25 jaar. Het tarief wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de grootte van een warm-water buffervat, de montage en installatiekosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. In het volgende kopje bekijk jij een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hierna tref jij voor een aantal situatiesde kostprijs en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €150 per jaar (energieprijzen april 2024). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatCollectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.675€40
100 liter2€2.825 – €3.050€105
200 liter2€3.100 – €3.850€125
300 liter3€4.600 – €5.350€160
zonneboiler-kopen-buurmalsen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft naam, adres + contactgegevens. Belangrijk, want zo is het duidelijk naar wie verdere info verzonden moet worden. Je ontvangt een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is essentieel om boven water te krijgen hoeveel stroom & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Op basis van deze gegevens kan de vakman een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huisomschrijving

  Benoem kenmerken van uw woning. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en of de woning goed geïsoleerd is. Relevant is ook wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combi met ketel en zonne-energie? Omschrijf daarnaast welke milieuvriendelijke oplossingen er in jouw huis staan (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op de versturen-knop. U ontvangt binnen een paar dagen een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Buurmalsen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming werd jaren geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl download u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle merken die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies schommelen tussen de €700 tot wel €1050. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Buurmalsen

 • Econo (S8HPCPC-150-eco), vermogen 788 [KW], €536 subsidie.
 • Viessmann (3x Vitosol 200-FM SV2F + 1x Vitocell 160-e 750L), vermogen 2637 [KW], €1793 subsidie.
 • Trendy Eco (3x vlakke plaat 2.7 + 500L Hygiëneboiler), vermogen 282 [KW], €1918 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVOverschaft de gemeente Buren mogelijkerwijs een speciele lening. Bezoek www.buren.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Buurmalsen aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Verder vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Buurmalsen!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. lokale industrie. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!