Zonneboiler Tricht

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Tricht? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het systeem wordt opgebouwd door twee toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Middels de zonneboiler-vergelijker vind jij handige raadgeving over een zonneboiler kopen in Tricht.

zonneboiler systeem installeren in 4196

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3400.
 • Subsidies lopen op tot wel €1800.
 • Een alledaags huishouden in Geldermalsen stookt 1650 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 14%. Concreet: een interessante besparing van +/- €75 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Postcode4196
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Een zonneboiler installateur in Tricht vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energiekosten is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een competente zonneboiler installateur in Tricht! Door gebruik te maken van onze tool ontdek je moeiteloos een geschikte installateur uit de omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Geldermalsen. Of probeer kvinl.nl voor een schema met erkende installatiebedrijven uit de gemeente. In de volgende paragraaf vind je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Check ook op recensies en eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld Sterkin, Zonnekeur, KviNL, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om warm tapwater te realiseren. De werking is als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door warme lucht (zon) vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de koudere maanden wordt het water niet warm genoeg. Dan springt de naverwarmer bij (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit systeem is toepasbaar voor warm tapwater en aangename temperaturen (CV). Dit systeem bestaat uit een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment is de CV-brander nodig. Bijzonder toegepast door gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege aantrekkelijke prijzen, ISDE subsidie, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Tricht. Dit systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. In aanvulling daarop is er nog een warm-water voorraad buffersysteem. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit moment zijn er systemen met een warm-water buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De geschatte kosten zonneboiler Tricht komen gemiddeld uit tussen €2575 en €3600, met montage. Dit product gaat normaal gesproken mee voor om en nabij de 25 jaar. De feitelijke prijs kan men berekenen met de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van een warm-water buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. Verderop vind jij uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees je voor verschillende voorbeelden de investering en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In de basis zeggen we: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat resulteert in €105 per jaar (gasprijzen mei 2024). Gas wordt duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.700€70
100 liter2€2.775 – €3.050€100
200 liter2€3.200 – €3.850€130
300 liter3€4.425 – €5.350€160
zonneboiler-kopen-tricht

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Relevant zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig weten wij ook naar wie de productinfo toegezonden moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is handig om een indicatie te hebben van hoeveel stroom & gas er op het adres wordt gebruikt. Middels het verbruik kan het installatiebedrijf een goed advies geven.

 3. Woningtypering

  Specificeer type woning. Het betreft de inhoud en leeftijd woning / mate van isolatie. Vul dit ook aan met te benoemen wat voor soort dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of soms een combiketel inclusief zonnepanelen? Benoem ook welke alternatieve energiesystemen er in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op verstuur. Je krijgt zeer binnenkort een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Tricht (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is recentelijk uitgebreid. Iedereen die kiest voor een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle producten op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen tussen de €550 tot wel €1275. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Tricht

 • Sonnenkraft (Compact E 750L 4x SkR 500), vermogen 2889 [KW], €1965 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 3 m²-HSP1 400A+), vermogen 1662 [KW], €1130 subsidie.
 • Trendy Eco (3x vlakke plaat 2.7 + 1000L), vermogen 2906 [KW], €1976 subsidie.

Buiten de genoemde ISDE-subsidielevert de gemeente Geldermalsen een speciale lokale tegemoetkoming. Bezoek www.geldermalsen.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Tricht aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler de moeite waard. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarbij kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Tricht!

 • Warmtepomp: genereert energie door gebruik te maken van ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte in samenwerking met o.a. plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!