Zonneboiler Est

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Est? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt grofweg de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame product kent twee onderdelen: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Dankzij onze tool tref jij accurate details over een zonneboiler kopen in Est.

zonneboiler systeem installeren in 4185

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3600.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €850.
 • Een gemiddelde woning in Neerijnen verbruikt 1710 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 12%. Dit draait uit op een aantrekkelijke kostenbesparing tot €130 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Postcode4185
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3610 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Est vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in Est! Via zonneboilerrevolutie.nl ontdek je snel een geschikte installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket in de gemeente Neerijnen. Of ga naar de website kvinl.nl voor een overzicht met goede installateurs uit jouw provincie. Verderop bekijk je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om beoordelingen en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Gebruikmakend van het leidingstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de herfst en winter zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan springt de naverwarmer bij (de gasketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product draagt zorg voor het warme water en de centrale verwarming. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval springt de CV-brander bij. In de eerste plaats relevant voor grotere huishoudens die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor mensen die veel warm water uit de kraan halen. Door o.a. lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, de potentiële gasbesparing en lagere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Est. Een zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de eerste plaats heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat bedekt dus niet een heel dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard moet er ruimte zijn voor het voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Momenteel zijn er installaties met een warm-water buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Est komen gemiddeld uit tussen €2550 en €3950, met installatie. Het systeem heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, de specificaties van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een stukje subsidie. Hierna vind je hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hierna vind je voor verschillende situatiesde kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan stijgt het rendement. Gemiddeld gezien is het verbruik dagelijks 50 liter per dag (p.p). In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €75 per jaar (gasprijzen juli 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.700€65
100 liter2€2.775 – €3.100€90
200 liter2€3.175 – €3.825€125
300 liter3€4.550 – €5.400€160
zonneboiler-kopen-est

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  In de basis zijn dit jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo komen wij erachter naar wie verdere info verstuurd zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om boven water te krijgen hoeveel elektriciteit + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Met behulp van deze informatie kan de vakman een goed advies geven.

 3. Huistypering

  Specificeer type woning. Van belang zijn de omvang en de mate van isolatie. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen in jouw huis staan (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt binnen een paar dagen een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Est (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid is 2 jaar geleden verbreed. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Via het RVO platform is de speciale apparatenlijst geplaatst met toegewezen modellen. Alle systemen op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies wisselen tussen de €500 tot €1275. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Est

 • Sonnenkraft (Compact E 400L 3x SkR 500), vermogen 277 [KW], €1884 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (2x Platinstar CPC 24 + HSSFHM 1000 WT1), vermogen 3594 [KW], €2444 subsidie.
 • Trendy Eco (1x vlakke plaat 2.7 + 200L), vermogen 1042 [KW], €709 subsidie.

Buiten de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Neerijnen mogelijk nog een extra vergoeding. Ga naar www.neerijnen.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Est aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? Goed nieuws, want dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je stroomverbruik stijgt. Je stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Est!

 • De warmtepomp: genereert energie uit o.a. de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!