Zonneboiler Haaften

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Haaften? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bezuinigt grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke systeem kent 2 delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Middels onze vergelijker vind je bruikbare info m.b.t. een zonneboiler kopen in Haaften.

zonneboiler systeem installeren in 4175

 • Een zonneboiler is perfect om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2700.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1350.
 • Een gemiddeld huishouden in Neerijnen gebruikt 1710 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 10%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €70 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Postcode4175
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3610 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Haaften vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Haaften! Door gebruik te maken van onze website ontdek je eenvoudig een competente installateur die werkt in jullie regio. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente Neerijnen. Of check kvinl.nl voor een schema met professionele installatiebedrijven in de buurt. Hierna bekijk je nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Controleer ook op klantervaringen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Zoals bijv. Sterkin, Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de herfst en winter wordt het water niet warm genoeg. In dit scenario is er de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. De zonneboiler combiketel is een combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit product is er voor 2 zaken: jouw sanitaire water en natuurlijk een warm huis (CV). Het product behelst een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval springt de CV-brander bij. Bovenal een rendabele oplossing voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor families die veel warm water gebruiken. Als gevolg van lage aanschafprijzen, RVO subsidie, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Haaften. Deze setup kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de basis heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Ook is er nog een warm-water voorraad buffersysteem. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag kan men ook kiezen voor een warm-water buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Haaften zitten gemiddeld tussen €2675 en €3950, waarbij installatie is inbegrepen. Dit milieuvriendelijke systeem gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, het volume van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl ontdek je meer details.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hierna bekijk jij voor enkele voorbeelden de geschatte prijs en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan stijgt het rendement. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €60 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). De gasprijs stijgt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Vat inhoudAantal collectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.575€40
100 liter2€2.875 – €3.125€85
200 liter2€3.300 – €3.950€130
300 liter3€4.450 – €5.000€190
zonneboiler-kopen-haaften

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier weten we naar wie de specificaties verstuurd kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is essentieel om boven water te krijgen hoeveel elektra & gas de woning per jaar verbruikt. Geholpen door deze info kan het installatiebedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Type woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Bijvoorbeeld leefruimte (m2) en welke isolatie er is aangebracht. Vergeet ook niet aan te geven wat voor dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Naar welke opties kijk je specifiek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combi met ketel en zonne-energie? Omschrijf daarnaast welke alternatieve energiesystemen er geplaatst zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt zeer binnenkort een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Haaften (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid is twee jaar geleden uitgebreid. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle systemen die staan op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies liggen tussen de €925 tot wel €1000. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Haaften

 • Hetzonneboilerhuis (set 30 + HYG1K.500), vermogen 1488 [KW], €1012 subsidie.
 • Brink Climate Systems (Sun Set CV 1-150 verticaal), vermogen 1039 [KW], €707 subsidie.
 • Trendy Eco (4x vlakke plaat 2.15 + 1000L), vermogen 3103 [KW], €2110 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verschaft de gemeente Neerijnen mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.neerijnen.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Haaften aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Haaften!

 • Warmtepomp: onttrekt energie uit onder andere de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!