Zonneboiler Herwijnen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Herwijnen? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame systeem wordt opgebouwd door twee toepassingen: natuurlijk een zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door gebruik te maken van deze website lees jij handige toelichtingen over een zonneboiler kopen in Herwijnen.

zonneboiler systeem installeren in 4171

 • Een zonneboiler is perfect om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2800.
 • De subsidies lopen op tot €850.
 • Een gemiddeld gezin in Lingewaal stookt 1470 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 18%. Oftewel, een flinke geldbesparing van wel €145 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaal
Postcode4171
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Herwijnen vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en natuurlijk voor heet water. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies voor een competente zonneboiler installateur in Herwijnen! D.m.v. deze website vind je moeiteloos een professionele installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket, een initiatief van de gemeente Lingewaal. Of bezoek Qbis.nl of Kvinl.nl voor lijstjes met eerlijke installateurs uit jouw provincie. Verderop achterhaal jij nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Bekijk ook reviews en voorwaarden (keurmerken). Dit zijn o.a. Solar Keymark, Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water op te warmen. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels het leidingstelsel wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor heet water (buffervat). In het najaar wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie voorziet in heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). De installatie bestaat uit geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan regelt de CV-brander de rest. In de basis aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij lage aanschafprijzen, ISDE subsidie, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Herwijnen. De (zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Uiteraard moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor warm water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Herwijnen variëren tussen €2900 en €3400, met montage. Dit product gaat normaal gesproken mee voor ongeveer 25 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door het type zonnecollectors, de capaciteit van het buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. Op onze website vind je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hieronder bekijk jij voor velerlei voorbeelden de geschatte prijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €160 per jaar (gasprijzen juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.700€55
100 liter2€2.925 – €3.100€95
200 liter2€3.275 – €3.975€115
300 liter3€4.425 – €5.200€185
zonneboiler-kopen-herwijnen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn adres en contactgegevens. Belangrijk, want zo is het helder naar wie de productinfo aangeleverd kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel gas en elektriciteit er verbruikt wordt. Middels deze informatie kan het installatiebedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningtypering

  Eigenschappen van de woning ingeven. Van belang zijn woonoppervlakte in m2 en wat er aan isolatie is gedaan. Interessant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Geef aan welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt binnen afzienbare tijd een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Herwijnen (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met beschikbare modellen. Alle producten die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies variëren van €700 tot wel €1500. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Herwijnen

 • 123-Kaminofen (2 CPC 24 ESRS 200), vermogen 3203 [KW], €2178 subsidie.
 • Solvis (SolvisBen + 1 F-553-I), vermogen 278 [KW], €2040 subsidie.
 • Trendy Eco (2x vlakke plaat 2.15 + 300L), vermogen 1614 [KW], €1098 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verstrekt de gemeente Lingewaal wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.lingewaal.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Herwijnen aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Herwijnen!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte via de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte in samenwerking met een fabriek. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!