Zonneboiler Rumpt

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Rumpt? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Het systeem wordt gekenmerkt door twee delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Middels deze website vind jij handige aanbevelingen over een zonneboiler kopen in Rumpt.

zonneboiler systeem installeren in 4156

 • Een zonneboiler is een populaire manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3000.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €750.
 • Een doorsnee gezin in Geldermalsen gebruikt 1650 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 17%. Dit draait uit op een leuke kostenbesparing van wel €120 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Postcode4156
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Een zonneboiler installateur in Rumpt vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en natuurlijk voor heet water. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Rumpt! Door middel van onze website vind je gemakkelijk een erkende installateur die actief is in jouw plaats. Informeer ook eens bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Geldermalsen. Of probeer de website echteinstallateur.nl voor een schema met geschikte installateurs uit de gemeente. Onderstaand bekijk jij nog wat adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om referenties en certificering. Je kunt denken aan KviNL, Zonnekeur, VCA, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de warmte van de zon om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water buffervat. Van november tot en met februari wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (gasgestookte ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame product draagt zorg voor jouw sanitaire water en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame product wordt gevormd door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie is de CV-brander nodig. Bijzonder relevant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor woningen met een grote vraag naar warm water. Omwille van dalende prijzen, RVO subsidie, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Rumpt. Dit systeem is goed te combineren met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook is er nog het voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er systemen met het buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Rumpt fluctueren tussen de €2950 en €3650, met installatie. De installatie heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. Het totale kostenplaatje is gebaseerd op de aard van de zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt bekijk je een gedetailleerde omschrijving.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hierna ontdek je voor velerlei scenario’sde kosten en mogelijke besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €170 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De gasprijs stijgt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatCollectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.575€65
100 liter2€2.950 – €3.175€105
200 liter2€3.250 – €4.000€145
300 liter3€4.400 – €5.250€175
zonneboiler-kopen-rumpt

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Belangrijk zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Dan weten wij ook naar wie verdere info toegezonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is makkelijk om inzicht te hebben in hoeveel gas + elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Via het verbruik kan de installateur inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf het huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Van belang zijn leefruimte (m2) en leeftijd woning / mate van isolatie. Vergeet ook niet wat voor dak het huis heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Schets tevens welke andere systemen in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. Je krijgt binnen een paar dagen een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Rumpt (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid is twee jaar geleden verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO treft u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle types die staan op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies schommelen tussen de €750 tot wel €1575. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Rumpt

 • Termicol (T2IA4/500SM), vermogen 2828 [KW], €1923 subsidie.
 • DOMA FLEX Hout (2,515×3,075m indaksysteem), vermogen 3222 [KW], €2191 subsidie.
 • s-energy (SEN-SHC54 CPC & 800L..), vermogen 3623 [KW], €2464 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente Geldermalsen mogelijkerwijs een speciele lening. Surf naar www.geldermalsen.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Rumpt aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet in de verwarming van de woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Rumpt!

 • De warmtepomp: genereert warmte a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. productiebedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!