Zonneboiler Beesd

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Beesd? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke systeem wordt opgebouwd door 2 onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Geholpen door onze website doorzoek jij veelzijdige raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Beesd.

zonneboiler systeem installeren in 4153

 • Een zonneboiler is perfect om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4800.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1050.
 • Een gemiddelde woning in Geldermalsen verbruikt 1650 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 13%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €95 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Postcode4153
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Een zonneboiler installateur in Beesd vergelijken

Het grootste deel van een gemiddelde energierekening is puur gasverbruik. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies altijd een competente zonneboiler installateur in Beesd! Door middel van zonneboilerrevolutie.nl vind je simpel en snel een competente installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Geldermalsen. Of surf naar echteinstallateur.nl voor een database met competente installateurs in je omgeving. Hierna ontdek je een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijke installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zonnewarmte om warm tapwater te realiseren. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via het modulaire systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor warm water. In de herfst en winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In zo’n geval biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit product draagt zorg voor warm tapwater en aangename temperaturen (CV). Dit systeem bevat o.a. geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de eerste plaats toepasbaar op huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. scherpe prijzen, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Beesd. Deze setup wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, ze bedekken dus niet het hele dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk plaatsen ze ook het voorraadvat voor warm water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Hedendaags zijn er voorbeelden met het buffervat t.b.v. verwarmd water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De huidige kosten zonneboiler Beesd liggen tussen de €2400 en €3550, met monteren & installeren. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. Het tarief is gebaseerd op de hoeveelheid zonnecollectoren, de grootte van een warm-water buffervat, de montage en installatiekosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. Op onze website ontdek jij meer details.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor diverse voorbeeldsituaties de kostprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit komt neer op €130 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.550€60
100 liter2€2.850 – €3.175€80
200 liter2€3.275 – €3.850€135
300 liter3€4.450 – €5.400€185
zonneboiler-kopen-beesd

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Van belang zijn adres en contactgegevens. Hierdoor is het helder naar wie de productinfo aangeleverd zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is makkelijk om te weten hoeveel gas & elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Door deze informatie kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf het huis

  Specificeer type woning. Wat belangrijk is zijn aantal kamers en de mate van isolatie. Vergeet ook niet te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of eerder een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur het formulier. Jij krijgt z.s.m. een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Beesd (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze werd in 2017 uitgebreid. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) is de speciale apparatenlijst geplaatst met beschikbare modellen. Alle apparaten die worden genoemd zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €700 tot €1375. Wel zijn er een aantal regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Beesd

 • Termicol (T2IA4/500S), vermogen 2629 [KW], €1788 subsidie.
 • DOMA FLEX Hout (2,055×4,085m indaksysteem), vermogen 3282 [KW], €2232 subsidie.
 • s-energy (SEN-SHC24-CPC & 300L.), vermogen 1958 [KW], €1331 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling hanteert de gemeente Geldermalsen een groene lening of kleine subsidie. Zie www.geldermalsen.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Beesd aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een goede mogelijkheid. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor de verwarming van je huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Mogelijk zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Beesd!

 • De warmtepomp: haalt warmte via de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in de kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte in samenwerking met bijv. plaatselijke bedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!