Zonneboiler Acquoy

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Acquoy? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem kent twee onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een voorraadvat voor warm water. Via de zonneboiler-vergelijker bekijk je accurate informatie m.b.t. een zonneboiler kopen in Acquoy.

zonneboiler systeem installeren in 4151

 • Een zonneboiler is een handige manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2500.
 • De subsidies lopen op tot €1350.
 • Een gemiddeld gezin in Geldermalsen gebruikt 1650 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 11%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €90 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Postcode4151
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Een zonneboiler installateur in Acquoy vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in Acquoy! Door gebruik te maken van deze pagina tref je probleemloos een competente installateur in jouw eigen regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Geldermalsen. Of benader de website Qbis.nl voor een overzicht met ervaren installatiebedrijven uit jouw provincie. In de volgende paragraaf check je enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op beoordelingen en certificering. Bijvoorbeeld Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. D.m.v. het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat voor warm tapwater. Van november tot en met februari haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame product wordt gebruikt voor je watervoorziening en aangename temperaturen (CV). Dit product heeft de volgende onderdelen: een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er maar weinig zonlicht? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. In de basis aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten met een hoog warmwaterverbruik. Dankzij lage winkelprijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Acquoy. Dit systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Verder moet je rekening houden met een voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Hedendaags zijn er voorbeelden met een warm-water voorraad buffersysteem die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Acquoy fluctueren tussen de €2450 en €4450, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke systeem kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door de zonnecollector specificaties, de inhoud van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt bekijk jij een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de onderstaande weergave check jij voor een variatie aan situatiesde kosten en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Omgerekend €80 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.525€45
100 liter2€2.825 – €3.025€75
200 liter2€3.300 – €3.825€145
300 liter3€4.450 – €5.250€185
zonneboiler-kopen-acquoy

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn naam, adres + contactgegevens. Hierdoor komen wij erachter naar wie de betreffende informatie toegezonden mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is van belang om te weten hoeveel stroom + gas er op het adres wordt gebruikt. Door deze informatie kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningomschrijving

  Voer in wat voor type woning u bezit. Bijvoorbeeld aantal kamers en leeftijd woning / mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Benoem ook welke alternatieve energiesystemen er eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur het formulier. U krijgt zeer binnenkort een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Acquoy (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling is recent verder verruimd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform kan men een apparatenlijst vinden met beschikbare modellen. Alle installaties die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €725 tot €1100. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Acquoy

 • Termicol (T2IA2/300SM), vermogen 1514 [KW], €1030 subsidie.
 • DOMA FLEX Hout (1,595×6,105m indaksysteem), vermogen 3433 [KW], €2334 subsidie.
 • Technea (200L OEG+3xVacuumbuis), vermogen 2281 [KW], €1551 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling biedt de gemeente Geldermalsen een speciale duurzaamheidslening of regeling. Check www.geldermalsen.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Acquoy aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor de verwarming van je huis (bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Acquoy!

 • De warmtepomp: haalt warmte middels de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!