Zonneboiler Hagestein

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Hagestein? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. De installatie wordt opgebouwd door 2 zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water buffervat. Via de zonneboiler-vergelijker bekijk jij uitgebreide gegevens aangaande een zonneboiler kopen in Hagestein.

zonneboiler systeem installeren in 4124

 • Een zonneboiler is een ideale manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4900.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €750.
 • Een alledaags huishouden in Vianen stookt 1330 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 11%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €155 op jaarbasis.

ProvincieUtrecht
GemeenteVianen
Postcode4124
Netnummer0347 (+31347)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Hagestein vergelijken

Het grootste deel van onze energiekosten komt door ons gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga voor een competente zonneboiler installateur in Hagestein! Via deze pagina bekijk je verrassend eenvoudig een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Vianen. Of check echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met competente installatiebedrijven uit jullie streek. Onderstaand achterhaal je enkele tips waar je op moet letten.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met beoordelingen en kleine lettertjes (certificaten). Onder andere Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt slim gebruik van zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Aan de hand van het modulaire systeem wordt de hitte overgebracht op het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de koudere maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dit scenario springt de naverwarmer bij (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame systeem is er voor 2 zaken: warm tapwater en de verwarming van de woning. Dit systeem bestaat uit een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? Op dat moment is de CV-brander nodig. Voornamelijk toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huizen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Dankzij lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een significante afname van het gasverbruik en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Hagestein. Dit systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Daarnaast moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor warm water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit moment zijn er systemen met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Hagestein liggen tussen de €2875 en €3200, met installatie. De installatie hoort mee te gaan voor maximaal 30 jaar. De totaalprijs is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, de inhoud van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een aantrekkelijke subsidie. Verderop lees jij hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hierna tref jij voor een aantal voorbeelden de totaalprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is plus minus €130 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). Gas wordt duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.600€70
100 liter2€2.850 – €3.000€100
200 liter2€3.250 – €3.975€140
300 liter3€4.550 – €5.200€190
zonneboiler-kopen-hagestein

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Relevant zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie de benodigde info aangeleverd zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is nodig om duidelijk te hebben hoeveel gas + stroomer op het adres wordt gebruikt. Met deze data kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type huis

  Verstel details over uw huis. Van belang zijn leefruimte (m2) en of de woning goed geïsoleerd is. Vergeet ook niet het type dak en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over welke duurzame warmtebronnen aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op de versturen-knop. Jij ontvangt zeer binnenkort een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Hagestein (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid werd twee jaar geleden verder verruimd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, komt in aanmerking. Via de overheid (RVO) staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle apparaten die beschreven staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €800 tot €1725. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Hagestein

 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,7 4-500), vermogen 2797 [KW], €1902 subsidie.
 • DOMA FLEX Hout (1,135×6,105m indaksysteem), vermogen 3077 [KW], €2092 subsidie.
 • Solar Vision (VHC-5830), vermogen 1767 [KW], €1202 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOfaciliteert de gemeente Vianen mogelijkerwijs een speciele lening. Bekijk www.vianen.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Hagestein aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet jou van een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Hagestein!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie a.d.h.v. de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!