Zonneboiler Everdingen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Everdingen? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Het systeem wordt opgebouwd door 2 aspecten: natuurlijk een zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. D.m.v. onze tool bekijk jij veelzijdige informatie die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Everdingen.

zonneboiler systeem installeren in 4121

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4200.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1850.
 • Een alledaags gezin in Vianen verbruikt 1330 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 10%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €155 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteVianen
Postcode4121
Netnummer0347 (+31347)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Everdingen vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Everdingen! Middels deze website check je moeiteloos een competente installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Vianen. Of klik door naar kvinl.nl voor lijstjes met erkende installatiebedrijven in de regio. In de volgende paragraaf tref je nog wat adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijke installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na verhalen van andere klanten en voorwaarden (keurmerken). Je kunt denken aan Solar Keymark, KviNL, VCA, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dit werkt als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat. In koude maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (de HR-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze installatie kan benut worden voor je watervoorziening en de centrale verwarming. Dit duurzame product heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In een dergelijke situatie is de CV-brander nodig. In de eerste plaats toegepast door grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen met een grote vraag naar warm water. Door interessante aanschafprijzen, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Everdingen. De (zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard plaatsen ze ook een voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er oplossingen het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Everdingen vinden we terug ergens tussen de €2600 en €3600, met monteren & installeren. Het product gaat normaal gesproken mee voor plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs wordt vastgesteld door de aard van de zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat voor heet water (buffervat), de plaatsingskosten en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een interessante subsidie. Op onze website bekijk jij hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk je voor enkele voorbeeldsituaties de investering en een indicatie van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In principe is het zo: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €175 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.500€60
100 liter2€2.800 – €3.050€90
200 liter2€3.275 – €3.900€145
300 liter3€4.575 – €5.250€185
zonneboiler-kopen-everdingen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Belangrijk zijn naam, adres + contactgegevens. Dan komen wij erachter naar wie de productinfo aangeleverd mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is van belang om te weten hoeveel stroom en gas er verbruikt wordt. Met behulp van het energieverbruik kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Denk aan de inhoud en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er geplaatst zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur het formulier. Je krijgt z.s.m. een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Everdingen (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze regeling is recentelijk extra gestimuleerd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, komt in aanmerking. Via de overheid (RVO) kan men een apparatenlijst vinden met alle zonneboilers. Alle systemen die hierop staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen al gauw op van €950 tot wel €1800. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en het adres komt overeen met de factuur
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Everdingen

 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,7 4-300), vermogen 2785 [KW], €1894 subsidie.
 • DOMA FLEX Hout (1,135×4,085m indaksysteem), vermogen 1942 [KW], €1321 subsidie.
 • Solar Vision (VHC-5820), vermogen 1296 [KW], €881 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente Vianen mogelijk nog een extra vergoeding. Ga naar www.vianen.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Everdingen aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In deze situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Verder zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Everdingen!

 • De warmtepomp: wint warmte via bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met o.a. productiebedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!