Zonneboiler Zoelmond

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Zoelmond? Via een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie komt tot stand door twee toepassingen: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Aan de hand van onze website vind je waardevolle informatie die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Zoelmond.

zonneboiler systeem installeren in 4111

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4700.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1850.
 • Een gemiddeld huishouden in Buren verbruikt 1750 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 10%. Dit mondt uit in een mogelijk besparing van wel €120 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4111
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Zoelmond vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in Zoelmond! Dankzij de zonneboiler-vergelijker bekijk je eenvoudig een betrouwbare installateur die actief is in jouw plaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Buren. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met ervaren installateurs uit de gemeente. In de volgende paragraaf lees jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook ervaringen van anderen en certificering. Denk aan Solar Keymark, VCA, KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door het modulaire systeem gaat de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. Van november tot en met februari haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product voorziet in heet water in huis en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product behelst zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan zorgt de CV-brander voor de rest. Vooral aantrekkelijk voor grotere huizen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Door interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, een betaalbare energienota en minder uitstoot van CO-2 laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Zoelmond. Deze installatie kan je ook gebruiken samen met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens moet je rekening houden met een warm-water voorraad buffersysteem. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er systemen met het voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De recente kosten zonneboiler Zoelmond zitten gemiddeld tussen €2525 en €4350, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke product heeft een geschatte levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De feitelijke prijs is gebaseerd op het type zonnecollectors, het volume van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en installatie + onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op onze website ontdek je een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek jij voor een variatie aan scenario’sde kostprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Vuistregel: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat is +/- €180 per jaar (gasprijzen april 2024). De gasprijs stijgt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatCollectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.700€60
100 liter2€2.750 – €3.100€105
200 liter2€3.175 – €3.950€115
300 liter3€4.500 – €5.250€195
zonneboiler-kopen-zoelmond

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Belangrijk zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties aangeleverd moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is van belang om inzicht te hebben in hoeveel elektra + gas het huis per jaar nodig heeft. Via deze informatie kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huistypering

  Verstel details over uw huis. Denk aan aantal kamers en de mate van isolatie. Vul dit ook aan met het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combiketel inclusief zonnepanelen? Benoem ook welke milieuvriendelijke oplossingen er geplaatst zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. Jij krijgt binnen een paar dagen een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Zoelmond (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze is twee jaar geleden verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met een compleet overzicht. Alle artikelen die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €575 tot wel €1425. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Zoelmond

 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,7 2-150), vermogen 1474 [KW], €1002 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (2x Zeus CPC 30 + 1x HSSFHM 600 WT2), vermogen 3319 [KW], €2257 subsidie.
 • Cordivari srl (Stratos 4S Rotoshiled Model 180), vermogen 977 [KW], €664 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Buren mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.buren.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Zoelmond aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Op dat moment is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor een (CV) warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je stroomverbruik stijgt. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Zoelmond!

 • Een warmtepomp: wint warmte middels de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!