Zonneboiler Varik

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Varik? Dankzij het zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gevormd door twee toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water buffervat. Dankzij zonneboilerrevolutie.nl check je handige aanbevelingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Varik.

zonneboiler systeem installeren in 4064

 • Een zonneboiler is een handige manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3400.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €900.
 • Een gemiddeld huishouden in Neerijnen verbruikt 1710 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 14%. Dit betekent een aantrekkelijke kostenbesparing tot €55 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Postcode4064
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3610 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Varik vergelijken

Het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een professionele zonneboiler installateur in Varik! Geholpen door onze tool tref je snel een goede installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket in de gemeente Neerijnen. Of surf naar de website kvinl.nl voor een schema met goede installatiebedrijven uit jullie streek. Verderop ontdek jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met recensies en kleine lettertjes (certificaten). Bekijk eens Sterkin, Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de warmte van de zon om water op te warmen. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Via warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Gebruikmakend van het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat. Wanneer de zon amper schijnt wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze installatie wordt gebruikt voor heet water in huis en uiteraard centrale verwarming. Het product bestaat uit een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. Vooral toegepast door huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen die relatief veel warm water gebruiken. Omwille van lage winkelprijzen, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Varik. Een zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Uiteraard moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor een warm-water buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er oplossingen het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Varik fluctueren tussen de €2600 en €3100, met installatie. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs kan men berekenen met het type zonnecollectors, het volume van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een duurzaamheidssubsidie. Hierna bekijk jij een nadere toelichting.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hierna ontdek je voor meerdere gevallen de geschatte kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Experts zeggen vaak: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €95 per jaar (gasprijzen juni 2024). De gasprijs stijgt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.700€70
100 liter2€2.750 – €3.050€95
200 liter2€3.200 – €4.000€135
300 liter3€4.450 – €5.400€160
zonneboiler-kopen-varik

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Zodanig komen wij erachter naar wie de betreffende informatie verzonden zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is belangrijk om boven water te krijgen hoeveel stroom & gas het huis per jaar nodig heeft. Middels deze statistieken kan het betreffende bedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huistypering

  Beschrijf de woning. Wat belangrijk is zijn de grootte en of de woning goed geïsoleerd is. Goed om te noemen is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er in jouw huis staan (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt binnen een paar dagen een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Varik (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze werd in 2017 verder verruimd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO kan men een apparatenlijst vinden met daarop alle systemen. Alle merken die hierop staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen uiteen tussen de €525 tot €1050. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Varik

 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,7 1-200), vermogen 967 [KW], €658 subsidie.
 • 2-improve energy (2IE Tap 300STDC1wwPro24 – 2IE Tap 300STDC1wwPro24), vermogen 2003 [KW], €1362 subsidie.
 • Vaillant (VIH SW 500 + VMS 70 + 4x VFK 155 V), vermogen 3328 [KW], €2263 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Neerijnen een speciale lokale tegemoetkoming. Ga naar www.neerijnen.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Varik aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de verwarming van de woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. Je elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Varik!

 • Warmtepomp: wint warmte a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!