Zonneboiler Neerijnen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Neerijnen? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bespaart ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gevormd door twee aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Middels onze website lees je praktische info die helpen bij een zonneboiler kopen in Neerijnen.

zonneboiler systeem installeren in 4182

 • Een zonneboiler is een ideale manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2600.
 • Subsidies lopen op tot wel €950.
 • Een alledaags huishouden in Neerijnen gebruikt 1710 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 18%. Concreet: een potentiële besparing tot wel €140 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Postcode4182
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3610 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Neerijnen vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een goede zonneboiler installateur in Neerijnen! Met behulp van onze tool vind je zonder problemen een competente installateur in jouw eigen woonplaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Neerijnen. Of benader de website Qbis.nl voor lijstjes met competente installatiebedrijven in de buurt. Onderstaand achterhaal je nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na recensies en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Denk aan Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water te verwarmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. D.m.v. zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Gebruikmakend van het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In koude maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem zorgt voor je watervoorziening en de verwarming van de woning. Dit duurzame product houdt in: een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval vult de CV-brander het gat op. Vooral interessant voor grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten met een hoog warmwater-gebruik. Wegens beperkte aanschafkosten, aanlokkelijke subsidies, een mooie besparing op energiekosten en beperkte CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Neerijnen. Een zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard moet er ruimte zijn voor een warm-water buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Momenteel zijn er structuren met een warm-water voorraad buffersysteem geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Neerijnen schommelen tussen de €2625 en €3500, met montage. Dit product heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, de grootte van het buffervat voor warm tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. Verderop vind je uitgebreide info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor velerlei voorbeelden de kostprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is circa €90 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). Gas wordt duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.650€40
100 liter2€2.900 – €3.100€105
200 liter2€3.275 – €3.900€140
300 liter3€4.600 – €5.350€190
zonneboiler-kopen-neerijnen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de betreffende informatie toegezonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is belangrijk om te weten hoeveel elektriciteit + gas er verbruikt wordt. Aan de hand van deze data kan het betreffende bedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Het betreft de inhoud en leeftijd woning / mate van isolatie. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of soms een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er voorhanden zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op verstuur. Jij krijgt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Neerijnen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recentelijk verder verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, komt in aanmerking. Op de site van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met beschikbare modellen. Alle installaties die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €575 tot wel €1175. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Neerijnen

 • ATAG (CBHotTop (CV-zonneboiler) 200-5,0m2), vermogen 1784 [KW], €1213 subsidie.
 • Termicol (T2IA2/300SM), vermogen 1514 [KW], €1030 subsidie.
 • PLEION (ECO HPS RAY – 500 – 3 XRAY10), vermogen 2197 [KW], €1494 subsidie.

In aanvulling op deze subsidie op landelijk niveau hanteert de gemeente Neerijnen soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.neerijnen.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Neerijnen aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval is een zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor de aansturing van de verwarming (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt wel meer stroom. De elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Ook zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Neerijnen!

 • Een warmtepomp: haalt warmte uit bijv. de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in de kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte wordt geleverd door o.a. lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente