Zonneboiler Tuil

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Tuil? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat in de basis uit twee delen: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. Door gebruik te maken van deze website doorzoek jij uitgebreide details m.b.t. een zonneboiler kopen in Tuil.

zonneboiler systeem installeren in 4176

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3600.
 • Subsidies lopen op tot wel €1450.
 • Een doorsnee gezin in Neerijnen stookt 1710 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 18%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €125 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Postcode4176
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3610 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Tuil vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en maak een keuze voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Tuil! Door middel van onze website vind je zonder problemen een goede installateur in jouw eigen woonplaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Neerijnen. Of check de website echteinstallateur.nl voor een database met goede installatiebedrijven uit jullie streek. Onderstaand tref je belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Bekijk ook klantervaringen en certificaten en keurmerken. Dit zijn o.a. KviNL, Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Via warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Gebruikmakend van het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor warm water. Van november tot en met februari haalt het water niet de gewenste temperatuur. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het product is geschikt voor je tapwaterbehoefte en de centrale verwarming. Deze installatie behelst zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? Op deze momenten regelt de CV-brander de rest. Zeker aantrekkelijk voor grote woningen die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. dalende prijzen, hoge subsidies, een lagere energierekening en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Tuil. Deze oplossing is nog energiezuiniger als je het combineert met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als eerste heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Uiteraard heb je een plekje nodig voor het voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er structuren met een voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Tuil zitten gemiddeld tussen €2950 en €3600, met installatie. Deze milieuvriendelijke installatie hoort mee te gaan voor ongeveer 25 jaar. De investering wordt gebudgetteerd middels de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van een warm-water voorraad buffersysteem, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een royale subsidie. Verderop tref jij meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende schema vind jij voor enkele gevallen de kostprijs en een indicatie van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe interessanter de besparing. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat resulteert in €140 per jaar (gasprijzen juni 2024). Gas wordt duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Vat inhoudCollectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.575€60
100 liter2€2.850 – €3.025€85
200 liter2€3.200 – €3.950€140
300 liter3€4.600 – €5.150€170
zonneboiler-kopen-tuil

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Relevant zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de info toegezonden moet worden. Wat volgt is een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel stroom + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Op basis van het energieverbruik kan de installateur een goed advies geven.

 3. Type huis

  Verstel details over uw huis. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en de staat van de isolatie. Interessant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Waar ben je precies naar op zoek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur het formulier. Je krijgt z.s.m. een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Tuil (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Dit is twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan deze aanvragen. Op de site van RVO treft u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle systemen die hierop staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €625 tot wel €1725. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Tuil

 • Hetzonneboilerhuis (set 30 + HYG1.500 okoline-profi), vermogen 2016 [KW], €1371 subsidie.
 • 123-Kaminofen (1x CPC18 + 1x CPC24 + 1x FKS 1000), vermogen 3466 [KW], €2357 subsidie.
 • Trendy Eco (2x vlakke plaat 2.15 + 500L Hygiëneboiler), vermogen 1656 [KW], €1126 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie hanteert de gemeente Neerijnen wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Ga naar www.neerijnen.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Tuil aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Op dat moment is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Je elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Tuil!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte uit bijv. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. plaatselijke bedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!